Zielona Góra/Krosno Odrzańskie/okolice - serwis/mechanik AR

Ja w Iłowej płaciłem 600 zł za 16 Azev za odnawianie malowanie zdjęcie/założenie opon, ale żadnej nie trzeba było prostować co znacząco podnosi cene.

Odświeżę trochę temat. Gdzie jeździć leczyć Alfy w lubuskim? :confused: ASO w Zielonej już nie ma, nie tylko serwisu Alfy Romeo ale i Fiata, ba nawet salon sprzedaży zamknięty.

Jak tam z serwisami ? Kogo polecacie ? jestem z Gubina i nie moge znaleźć odp specjalisty ;]
Potrzebny będzie remoncik silnika ;] rozrząd i takie tam pierdy ;p

Jak tam z serwisami ? Kogo polecacie ? jestem z Gubina i nie moge znaleźć odp specjalisty ;]
Potrzebny będzie remoncik silnika ;] rozrząd i takie tam pierdy ;p

A kolega Alfa_Player to aby nie z Gubina i warsztat ma? Może jego zapytaj?
Ja szukam kumatego elektryka, który by mi założył moduł robiący z drogowych dzienne plus comming home. Moduł posiadam.
Teren działań Lubsko, Żary okolice.
Znacie kogoś ?

Tak z Gubina byłem u niego , sprawdził tylko konpresje i nic więcej nie chcial robić bo stwierdził ze to bedzie niekonczaca sie opowieść.... Skasowal 100 i tyle w tym regionie to ja nie wiem trafi do Gorzowa chyba jechac masakra

Wysłane z mojego HTC One V przy użyciu Tapatalka

Tak z Gubina byłem u niego , sprawdził tylko konpresje i nic więcej nie chcial robić bo stwierdził ze to bedzie niekonczaca sie opowieść.... Skasowal 100 i tyle w tym regionie to ja nie wiem trafi do Gorzowa chyba jechac masakra

Wysłane z mojego HTC One V przy użyciu Tapatalka

Zacznijmy od tego że auto jest w katastrofalnym stanie wszystko na taśmę i klej aby zmierzyć kompresje musiałem 2h wszystko czyścić z oleju bo świece były w nim całkowicie zanurzone. Kable pourywane, instalacja gaz daje wiele do życzenia (reanimacja zwłok przy braku funduszy to dość trudna sprawa). Kosztorys został zrobiony ale bez dalszego odzewu. Sama wymiana świec i przewodów okazała się progiem nie do przeskoczenia a ten będzie tu pisał że szuka kogoś do kapitalnego remontu. Nie mając zielonego pojęcia o kosztach związanych z takim przedsięwzięciem.

Zacznijmy od tego że auto jest w katastrofalnym stanie wszystko na taśmę i klej aby zmierzyć kompresje musiałem 2h wszystko czyścić z oleju bo świece były w nim całkowicie zanurzone. Kable pourywane, instalacja gaz daje wiele do życzenia (reanimacja zwłok przy braku funduszy to dość trudna sprawa). Kosztorys został zrobiony ale bez dalszego odzewu. Sama wymiana świec i przewodów okazała się progiem nie do przeskoczenia a ten będzie tu pisał że szuka kogoś do kapitalnego remontu. Nie mając zielonego pojęcia o kosztach związanych z takim przedsięwzięciem.

Hehe widzę że zapamiętałeś ten egzemplarz ;]
Faktycznie auto było w b.nieciekawym stanie , przekombinowane . 2h trochę przesadzasz ale z godzinka dobra minęła.
Od tamtej pory minęło bardzo dużo czasu , z wyciekiem uporałem się sam wymiana uszczelki nie dała oczekiwanego rezultatu , wieć zamówiłem nową używaną pokrywę zaworów i problem zniknął , kupiłem świece , przewody , gumy , i używki cewki , wyczyściłem przepustnicę , i powiem Ci że było lepiej .
Lecz zdarzył się taki dzień kiedy to szwagier pożyczył auto no i się mu przegrzało , płynu chłodniczego wgl nie było itp.
W związku z tym zaczął palić olej , dlatego więc szukam mechaniora który by to zrobił w tej okolicy....
Tu się mylisz , zacząłem się tym interesować , alfa dobre auto po przeprowadza przez świat motoryzacji , napraw ;]
No i mam odłożoną monetę na remont 3-4 k i myślę że to wystarczyłoby ew jakby coś jeszce wyszło to też dalibyśmy radę .

Ps. Znasz kogoś w Gubinie i okolicach mógłby się tego podjąć?

Ostatnia edycja:
Wygląda na to, że i ja znalazłem swojego mechanika do mojej Alfuni. Piszę to jeszcze troszkę nieśmiało bo ponad rok bujałem się od warsztatu do warsztatu wymieniając to rusz nowe części próbując usunąć usterkę bez rezultatu. Samochód w końcu staną w trasie i gdzieś go musiałem odholować. Wybrałem oddalony 60 km od Zielonej Góry Gubin i Alfe zawiozłem do kolegi Alfa_Player http://zk-auto.eu. Była to najlepsza rzecz jaką zrobiłem. W końcu auto zostało poprawnie zdiagnozowane i naprawione. Pełen profesjonalizm. Z podobną obsługą spotkałem się tylko u Tomka z Krakowa. Mimo tych kilometrów naprawdę warto auto zawieść do osoby która zna się na alfach i nie stosuje metody chybił trafił.

Witam Panowie.
Szukam dobrego mechanika od alf w okolicach lubska. Chodzi mi o diagnozę zawieszenia w 166. Wydalem juz bez sensu pelno kasy a problem nadal jest!polećcie kogoś kto na prawdę zna się na rzeczy.
Pozdr.

Witam Panowie.
Szukam dobrego mechanika od alf w okolicach lubska. Chodzi mi o diagnozę zawieszenia w 166. Wydalem juz bez sensu pelno kasy a problem nadal jest!polećcie kogoś kto na prawdę zna się na rzeczy.
Pozdr.
Przedzwoń tu: http://zk-auto.eu i popytaj o temat. Ja tam robiłem 159, Hasin też, Kiślu też był ze swoimi drobiazgami tam (co prawda wszystko to "dziewiątki") i gość naprawdę zna się na rzeczy. Plus z tematami zawieszenia współpracuje z innym magikiem lokalnym tam, który na sam słuch i dotyk praktycznie rozpoznaje co nie tak jest w zawieszeniu (u mnie wyłapał wahacz górny + pękniętą sprężynę) - więc może akurat podejmie się sprawdzenia Twojej belli.

od dłuższego czasu na nawet małych nierównościach słychać puknięcie. Jak czasami przy większej prędkości zdarzy mi się nie dostrzec jakiejś "małej" dziurki to wtedy jak pier***nie coś w okolicach amorów to jakby co najmniej miały wylecieć przez maske. Wymieniłem już na polecenie "mechaników" wszystkie tuleje amorów przednich dolnych, górne mają może z 15tys (TRW) , łączniki stab i gumy wymienione. ...co to może być?poduszki?amory?

Dodano po 3 minutes:

Przedzwoń tu: http://zk-auto.eu i popytaj o temat. Ja tam robiłem 159, Hasin też, Kiślu też był ze swoimi drobiazgami tam (co prawda wszystko to "dziewiątki") i gość naprawdę zna się na rzeczy. Plus z tematami zawieszenia współpracuje z innym magikiem lokalnym tam, który na sam słuch i dotyk praktycznie rozpoznaje co nie tak jest w zawieszeniu (u mnie wyłapał wahacz górny + pękniętą sprężynę) - więc może akurat podejmie się sprawdzenia Twojej belli.

Dzięki za namiar. Zadzwonie tam i powiem o co chodzi. Może wstępnie coś mi powiedzą. Mam dość pchania się znowu w nie potrzebne koszty więc mam nadzieję że w końcu któryś mechaników podejdzie do tego z głową....
Pozdr

Ostatnia edycja:
Formularz kontaktowy na stronie nie działa coś chyba...masz gdzieś może namiary na ten warsztat?

Pytanie oczywiście do serath

Ostatnia edycja:
Spróbuj pod nr 501 637 874
Byłem tam pół roku temu, więc chyba nr się nie zmienił ;-)

Z4boj4d - jeśli ZG to Autoland. Ew znajomy mechanik z Łężycy ma 156, więc to auto zna od podszewki (159 niestety nie)

Hm na jtd zna się? Autoland sprawdzony jest ? opowiedz cos wiecej na ich temat widze że zajmuja się głównie silnikiem;p Poprosilbym o kontakt do Twojego znajomego;p

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót