Zgubiony kluczyk od samochodu, przełożenie z dawcy

SebixZS

Nowy
Auto
Alfa 156, 1.9 JTD 115KM, 2003r, sedan,
Witam wszystkich. Potrzebuję informacji przed zakupem.
Zgubiłem jedyny kluczyk od samochodu z immobiliserem i pilotem, nie mam już czym otworzyć ani odpalić auta. Chciałbym się dowiedzieć co muszę kupić i wymienić żeby mi wszystko działało. Mam możliwość kupienia dawcy z silnikiem jak moj ( 1.9JTD 115km ) z liftem środka. Czy wystarczy, że kupię samą stacyjkę z zamkami drzwi? Czy jeszcze jakiś komputer i sterownik? Dodam jeszcze, że widziałem temat tutaj ale niczego się nie dowiedziałem niestety.

Pozdrawiam Sebastian

2
Witam wszystkich. Potrzebuję informacji przed zakupem.
Zgubiłem jedyny kluczyk od samochodu z immobiliserem i pilotem, nie mam już czym otworzyć ani odpalić auta. Chciałbym się dowiedzieć co muszę kupić i wymienić żeby mi wszystko działało. Mam możliwość kupienia dawcy z silnikiem jak moj ( 1.9JTD 115km ) z liftem środka. Czy wystarczy, że kupię samą stacyjkę z zamkami drzwi? Czy jeszcze jakiś komputer i sterownik? Dodam jeszcze, że widziałem temat tutaj ale niczego się nie dowiedziałem niestety.

Pozdrawiam Sebastian

Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka

Potrzebujesz komputera silnika + modułu immobilizera. Jak chcesz żeby pilot działał to dodatkowo sterownik centralnego zamka (znajduje się w bagażniku). Stacyjkę oczywiście też (wymienia się samą wkładkę zamka) chociaż to najmniejszy problem akurat.

Tak jak napisal kolega powyzej, na olx lub allegro mozna kupic gotowe zestawy, ceny rozne od 100 do 500zl :D

tu masz przykladowy link:
https://allegro.pl/zestaw-komputer-kluczyk-immo-alfa-romeo-156-1-9-fl-i6892184681.html

PS
mozesz tez zabrac umowe auta i udac sie do ASO jak Cie stac to tam dorobia Ci klucz itd. ceny nie jestem pewny ale podejrzewam ze ok 500zl drapna minimum...

A i jak miales robionego cipa to po wymianie ECU bedziesz mial "standard" - ogolnie tej stacyjki i imo szukaj po numerach ECU zeby tam sie zgadzalo...

//Edit:
kiedys slyszalem ze magicy dorabiaja bez klucza i wycinaja programowo imobilajzer, tak ze trzeba by bylo w necie poszukac czy nie bylo by taniej...

Ostatnia edycja:
Kluczyk zostaje ten który miałeś. Przekładasz tylko pastylkę (transponder)

Dzieki chłopaki za pomoc. Dawce juz mam tylko musial dokładnie określic czego potrzebowałem :D Zobaczymy czy zadziała ^^

Amortyzatory
Powrót