• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Zestaw naprawczy emblematu?

Auto
Alfa Romeo 156 2.0 TS
Witam, postanowiłem odnowić emblematy w Alfie, lecz narazie nie chcę się bawić w wymienianie ich całych..
Znalazłem na allegro "zestaw naprawczy emblematu" (http://allegro.pl/emblemat-alfa-romeo-147-156-zestaw-naprawczy-72mm-i3885166372.html) i mam takie pytanie, czy ktoś to kiedyś stosował? Jak to wygląda? I jeśli nie to, to co innego do odświeżenia emblematu?

O nie, zamiast tych śmiesznych replik emblematu, jeżeli już chcesz ,,zaoszczędzić'' na oryginalnym emblemacie, to kup z forum naklejki od użytkownika Wiertło.
Te z linka wyglądają tragicznie

Ostatnia edycja:
Wiertło nie odpowiada na PW :P Chciałem mu zlecić wykonanie nowych naklejek. Te z Allegro są kiepskie, na prezentowanych zdjęciach wyglądają już na wypłowiałe. Zamawiałem jakiś czas temu takie emblematy silikonowe na felgi. Na nieszczęście w aukcji były tylko bardzo poglądowe grafiki, życie szybko zweryfikowało ich mizerną jakość.

Naklejki wyglądają mega tandetnie i nawet te wspomniane "forumowe" mają podzieloną opinię.
Kup oryginały z allegro (za przedni dałem 70 zł z wysyłką). To jest jednorazowy wydatek o którym się szybko zapomina a wygląda super i długo cieszy oko.

Wiertło już nie robi naklejek... Zarobił ile miał zarobić i zwinął swój bazar. :D

Wolalbym wydac raz pieniądze na nowe logo i mieć spokoj prawdopodobnie już do końca niż bawic się w jakies naklejki.
http://allegro.pl/znak-firmowy-emblemat-alfa-romeo-156-147-gt-tylni-i3867561180.html 60 zl to znowu nie sa jakies nieosiągalne pieniądze prawda a o ile to lepiej będzie wygladalo od jakiejś naklejki.
A różnica wizualnie jest. Co oryginał to oryginał. Ja kupiłem na przód emblemat oryginalny a na tył nakleiłem od kolegi Wiertło. Różnica jest. Oryginał jest idealny.

Też się właśnie zastanawiam nad nowymi emblematami. Na wiosnę najprawdopodobniej wlecą ori znaczki na przód i może na tył :)

Akcje Wiertła więc wyraźnie spadły. Chyba już biznesu na emblematach nie zrobi:)

Kupiłem ten zestaw naprawczy, szczerze nie polecam nakleiłem na znaczek który jest wypukły i odstaje w jednym miejscu bo nie jest płaska powierzchnia. Oka nie cieszy, trzeba zakupić oryginał, szkoda kasy

Niech ktoś obudzi kolegę Wiertło, a ten zabierze się do pracy! Dla mnie najlepsze wyjście ;)

Domyślnie

Kupiłem ten zestaw naprawczy, szczerze nie polecam nakleiłem na znaczek który jest wypukły i odstaje w jednym miejscu bo nie jest płaska powierzchnia. Oka nie cieszy, trzeba zakupić oryginał, szkoda kasy
a jeśli chodzi o jakość, tzn rozdzielczość, kolory itp. To jak to wygląda?
Pozdrawiam.
- Rafał

Ja kiedyś też zamówiłem od kolegi Wiertło znaczki bo wszyscy chwalili. Popatrzałem tylko raz na nie i od razu odsprzedałem je za grosze i kupiłem oryginalne emblematy.

Jak komuś nie odpowiada jakość wlepek, to proponuję wrzucać po 20PLN co miesiąc do świnki i na ciepłe dni będzie ricambi originali :P

Jestem nowy i zwyczajów nie znam, ale dziwi mnie że na forum fanów marki w ogóle istnieje taka dyskusja…

Mysle, że fana marki poznasz po ładnym oryginalnym znaczku, ci z naklejkami to poprostu przypadkowi użytkownicy AR:)

Sam zakupiłem owe naklejki z tej aukcji allegro i szczerze powiedziawszy naklejka jest zupełnie inna od tej pokazanej na aukcji, to raz. Dwa kolory są wzięte chyba z MSpaint. Dlatego chyba podpowiem znajomym, że jak chcą mi robić prezent to nich mi emblematy ori kupią ;] I świnka nie będzie potrzebna :D Podrzuciłbym zdjęcie naklejek ale gdzieś mi je wcięło -.-

PZDR siroccoxp

Jestem nowy i zwyczajów nie znam, ale dziwi mnie że na forum fanów marki w ogóle istnieje taka dyskusja…

Rożnie bywa, czasami parę złotych jest potrzebne na coś bardziej niezbędnego do auta ;) Można się poratować tymczasowo naklejką, bo jeździć z wyblakłym (podobnym zupełnie do niczego) paździeżem w scudetto też nie fajnie :) Ale powinno się dążyć do zakupu ricambi originali - nawet kosztem innych przyjemności :)

Amortyzatory
Powrót