Zerwana linka od otwierania maski

• Autor wątku Autor wątku cinkasy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cinkasy

Guest
Witam mam powazny problem i prosze o pomoc.Chodzi o to ze rozladowal mi sie akumulator idac dzisiaj z zamiarem wyciagniecia i podladowania okazalo sie ze nie moge otworzyc klapy.Raczka byla luzna wyciaglem linke z tej raczki i pociaglem kombinerami wyszlo dobre 5 centow wiec podejrzewam ze sie zerwala albo wypiela.Teraz moja prosba zna ktos sposob jak otworzyc klape?z gory dzieki pozdrawiam

Ja bym złapał za linke kombinerkami sprawdził czy jest opór czy tez luzno wychodzi dalej(wiecej niz te 5 cm).Jesli jest opór to dobrze(LINKA SIE NIE ZERWAŁA) smiało pociagnij i otworzysz klape. Powodzenia daj znak jak poszło pozdro

witam ponownie;) okazalo sie ze linka zerwana na koncu byla przezarta przez rdze w tej chwili stoi u mechanika zobaczymy ile naprawa pozdrawiam:cool:

Miałem ten sam problem kolego, jedynym sposobem jest wyrwanie tych małych kwadratowych zaślepek z zderzaku kolo grilla i znalezć kogos kto ma małe sprawne dłonie:) zeby odkręcić zamek ręcznie, wtedy uda się otworzyć. Z wymianą linki jest trochę więcej zabawy polecam metodę przeciągnięcia "za starą linką" u mnie podziałało:] Koszty nowa linka ASO 55 zl zaslepki 40 zl i mechanik 30 zl , taka pierdółka a tyle nerwów i zniszczeń...

odswieze troche temat..mam pytanie jak przeprowadzic nowa linke do maski??odkrecilem lewe nadkole bo myslalem ze idzie tamtędy a tu zonk...a starej nie ma :( hhmm to zwiazany post z alfa Gt...ja mam 166

linka idzie góra po lewej podłużnicy i przechodzi razem z wiązką kabli przez ścianę grodziową mniej więcej nad servo/pompą hamulcową.

zerwana linka 147

ja tez miałem problem w 147 fl z linka maski . urwała sie przy zamku . jedyny sposób to ściągnąć plastiki później odkręcić gril i odkręcić zamek. linka w aso 84zł . dodam że łatwo nie jest . teraz czeka mnie wymiana linki pozdro

ja tez miałem problem w 147 fl z linka maski . urwała sie przy zamku . jedyny sposób to ściągnąć plastiki później odkręcić gril i odkręcić zamek. linka w aso 84zł . dodam że łatwo nie jest . teraz czeka mnie wymiana linki pozdro
Po 2 latach chyba sobie poradzili w tym temacie.

Amortyzatory
Powrót