zegary w spiderze

• Autor wątku Autor wątku BumekSpider
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

BumekSpider

Guest
Czy ktoś wie co może być przyczyną tego że obrotomierz, prędkościomierz i różne kontrolki w moim Spiderku "żyją swoim życiem"? tzn. prędkościomierz i obrotomierz w zależności od humoru albo nie pokazują nic albo wskazówki szaleją od zera do maxa, albo np gdy wiem że jadę około 60km/h pokazuje 150 - 200km/h albo zamyka zegar.
Podobnie jest z kontrolkami, np od poduszki pasażera gaśnie gdy włączę ogrzewanie lusterek :D Osoba od której kupiłem autko (10 dni temu :)) twierdziła że "wystarczy" wymienić zegary. Czy to prawda? A jeśli tak to wiecie może gdzie takowe nabyć drogą kupna??

a moze po prostu gdzies na kostce nie kontaktuje? proboales je podociskac, poczyscic?
tak samo - oczywsc plytke zegarow, moze cos gdzies zwiera

a moze po prostu gdzies na kostce nie kontaktuje? proboales je podociskac, poczyscic?
tak samo - oczywsc plytke zegarow, moze cos gdzies zwiera

no wlasnie - bo przeciez raczej nie mozliwe zeby sie wszystko naraz zepsulo...

kurcze nie wiem, sprzedający miał jeszcze jedne zegary w bagażniku i te też nie działają, tzn wskazówki tak samo wyczyniają hołubce natomiast w tych zegarach inne kontrolki świecą bądź nie świecą :( podobno (tak mówił sprzedający) jest to spowodowane tym że zegary nie od tego silnika. Nie wiem czy to ma znaczenie...

właśnie wróciłem z garażu, przeczyściłem styki itd... nic się nie zmieniło. Coraz bardziej skłaniam się ku przekonaniu że to coś z elektryką - elektroniką.. Czy znacie może jakiś warsztat opiekujący się Alfami na terenie Poznań - Konin - Września - Kalisz??

Mi się też tak zdaje.Przeczyść wszystkie styki,może zaśniedziały i fiksują.

zastanawiam się czy to nie czujnik - nadajnik prędkościomierza w skrzyni :( dzie to kupić?

tak strzelając na ślepo to nie wiele zdziałasz :| daj to do jakiegos dobrego elektronika od samochodow i bedzie po problemie :>>

Madnes7 napisał:
tak strzelając na ślepo to nie wiele zdziałasz :| daj to do jakiegos dobrego elektronika od samochodow i bedzie po problemie :>>

Zdecydowanie masz rację, ale wiesz to taka ekscytacja.. żal że takie auto nie jest w 100% sprawne chciało by się już natychmiast... :D
poza tym niestety nie znam w okolicy 100 - 150 km nikogo kto mógłby się tym zająć :(

przyjedz do Lodzi :)
ale seriowa - sprobuj podociskac kostki - mnie genialnie fiksowany zegary w peugeocie - a kostka co chwila wylatala. Skonczylo sie na sklejeniu jej - i jak reka odjal....

Siekier napisał:
no wlasnie - bo przeciez raczej nie mozliwe zeby sie wszystko naraz zepsulo...

oj mozliwe mozliwe...jakies czas temu jak jezdzilem vito zepsulo mi sie to samo tzn zegary od v-maxa(jadac 50 pokazywalo mi ze jade 200:)niezly wynik jak na vito),wkazowka paliwa wiecznie pokazywala ze jest max ON a byla rezerwa,badz na odwrot jak jej sie podobalo.do tego skasowal sie licznik kilometrow glownych i z 350 tys zrobilo sie zero i nic nie nabijalo nowych kilometrow.

pojechalem do elektryka i za robocizne zaplacilem 550zł.

dodam ze usterke ta mechanik nazwał jako bład KANA,cokolwiek to znaczy...

Amortyzatory
Powrót