[GTV] Zderzak przedni

grzdylu

Nowy
Auto
GTV 3,0 V6
Witam,

wczoraj niestety podjeżdżając do krawężnika zahaczyłem zderzakiem. Okazało się, że urwała się lekko taka dokładka do przedniego zderzaka (na wkrętach przykręcona do zderzaka od dołu) wygląda mniej więcej tak jak załączonym zdjęciu. Z tym, że nie jest na bokach wyższa a jedynie na całej długości jest ta sama wysokość tej dokładki. Czy jest to standardowy dodatek do zderzaka w 3,0 czy to jakaś samoróbka? No i zdjęcie jest z ostatniego liftingu a ja mam 98r. Postaram się dzisiaj lub jutro zrobić zdjęcie tego co mam u siebie
3247409035.jpg

znalazłem jakieś jedno zdjęcie na którym trochę widać tą dokładkę

168834_10151029706714610_2076357412_n.jpg

Ostatnia edycja:
to oryginalna dokładka, ale czy opcja czy standard w 3.0 to nie mam pojęcia

jeżeli to oryginalna dokladka - to jest to z pakietu aero, do zdobycia za kosmiczne pieniądze wiec lepiej ją posklejaj ;)

hehe a to ciekawe...wygląda na lipną dokładkę a okazuje się, że to jakiś "pakiet" :) na szczęście powyrywało się tylko kilka wkrętów a sam element jest cały. Dam większe wkręty i będzie się trzymać :)

tak w ogóle patrze na ten mój zderzak i jest jakiś dziwny ;) na aukcjach są zderzaki ale pod halogenami nie ma dodatkowych takich "maskownic" której nota bene prawej nie mam... na większości zdjęć przodów GTV zderzak jest inny... taki jak na poniższym zdjęciu

GTV-16v-1.jpg

a znalazłem jeszcze jakieś zdjęcie sprzedaży GTV 3,0 niby z tym aero i tam zderzak ma te "maskownice" pod halogenami.

used-alfaromeo-gtv-713500646947539.jpg

z tym aero to jakieś dziwne, bo nie wydaje mi się żebym miał dociągniętą tą dokładkę aż do boków zderzaka...dzisiaj sprawdzę :)

sprawdzilem u siebie...niestety dokladka jest w oplakanym stanie i to nie ja ja wykonczylem... zostala mi przednia czesc bez tych zakonczen grubszych. Widac ze sie ulamaly. odratuje to co zostalo.

Grzdylu, te kratki poniżej kierunków mają tylko 3,0 V6 ponieważ za nimi jest chłodnica oleju. Co do dokładki to jedna strona kosztuje ok. 500-600 zł ;) a jest to pakiet który dodaje 5 km/h więcej dla prędkości maksymalnej :)

dodatkowe wloty maja też wersja 2.0 TURBO wtedy za jedną kratką jest jeszcze intercooler

u mnie lewy wlot jest zaślepiony a w prawym nie mam zaślepki co może i dobrze bo tam jest chłodnica oleju więc dodatkowo jej nawiew czasami się przydaje :) ze zdjęć z kilku aukcji 3,0 wynika, że w jak ktoś miał ten pakiet aero z tylnym spoilerem to wtedy też był taki zderzak

Oddaj do sklejenia i malowania kolego, nie pytaj ile takie części do GTV kosztują, bo może tego Twoje serce nie wytrzymać.

Grzdylu, te kratki poniżej kierunków mają tylko 3,0 V6 ponieważ za nimi jest chłodnica oleju. Co do dokładki to jedna strona kosztuje ok. 500-600 zł ;) a jest to pakiet który dodaje 5 km/h więcej dla prędkości maksymalnej :)

te 5km/h jest lekko wątpliwe ;) cena faktycznie powala jak za taką tandetną dokładkę ;) niestety u mnie pozostał tylko przód dokładki więc pewnie będzie +2,5km/h :)

szukasz kolego jeszcze takiej dokładki zderzaka ?
mam coś takiego w stanie jak nówka :)chyba nawet nigdy nie montowana

powiem tak,nie mam pojęcia ile za to brać
towar jest tak unikatowy iż myślę że zrobię licytację na allegro,kto da więcej to będzie jego:)

To moze pojac za 1pln, 99% ludzi z allegro nie bedzie mialo pojecia do czego to sluzy :). Zrob fotki tej dokladki. Moze wymienie swoja zmeczona :)

Sent from my iPhone

Amortyzatory
Powrót