zderzak przedni - różnice

Amadi90

Nowy
Auto
były Alfa Romeo 156 2.5 V6, 1.6 TS
w mojej alfie przedni zderzak jest już po przejściach w dodatku nie mam atrapy i tej zaślepki na hak holowniczy.
1. Atrapę właśnie kupuję
2. Za tą zaślepką też sie rozglądam, ale jak narazie tylko za 32 zł widziałem - dosyć drogo jak za kawałek palstiku - może macie jakiś pomysł jak tą zaślepkę zastąpić ?
3. Co do zderzaka, to w niedługiej przyszłości chce go też zmienić i teraz nie wiem co wybrać:
-czy szukac używki w takim samym kolorze co będzie trudne
-kupić takie coś (zamiennik)
http://moto.allegro.pl/item720502816_alfa_156_zderzak_przedni_promocja_nowy.html
i pomalować (tutaj doradzcie czy malować całość czy zostawić czarne listy ochronne, bo teraz tak mam w oryginale i nawet mi to pasuje)
- czy kupić oryginał który powala ceną
http://moto.allegro.pl/item707470260_zderzak_przedni_do_alfa_romeo_156_przed_liftingiem.html
nie widzę różnicy między tymi zderzakami, rozumiem maska, drzwi - może warto brać wtedy oryginał ale tutaj to tylko plastik.

Ja w swojej wymieniłem drzwi klapę itd itp i wszystko wyszukuje po szrotach różnice w cenach są kosmiczne!
Drowałem gościa na allegro który ma 8-10 alf w częściach wszystko tam jest totalnie wszystko! Bylem u tego człowiek osobiście przebieram 3h w częściach. Jak chcesz mogę dać Ci namiar może akurat trafisz.
770 zl za zderzak do tego silnik gratis to tak :)

Z własnych doświadczeń proponowałbym zakupić Ci używany, ale oryginalny zderzak i pomalować go. Nie szukaj w kolorze, bo nawet jeśli znajdziesz, to będzie pewnie poobijany, albo porysowany. Nawiasem mówiąc, to, że Twój zderzak jest po przejściach to wcale go nie dyskwalifikuje, dzisiaj jest wiele zakładów, które specjalizują się w klejeniu tego rodzaju tworzyw sztucznych, jeśli masz pęknięcia oczywiście. Z pewnością są też slady po kamieniach, więc jeśli oddasz go lakiernikowi, on będzie wiedział jak się nim zająć.
Co do listew ochronnych, zrób tak, żeby przód zgrywał się z tyłem, czyli jednakowo.
Pozdrawiam.
- Rafał

hocken może podać ten numer, ale jesteś ze szczecna wieć pewnie bede miał aleko. Moj zderzak był peknięty i troche kiepsko zrobiony, a ostatnio sobie obrysowałem o słupek na parkinku i to pęknięcie się odwnowiło i to kiespko wygląda, jest też dużo odprysków. wrzucę fotke jutro to będziecie widzieć jak to wygląda.

Jak potrzebujesz zaślepkę do zderzaka (przód) to taką posiadam, jeżeli Cię interesuje daj znać :)

Amortyzatory
Powrót