• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[155] Zbiornik Paliwa

Nowicjusz

Nowy
Auto
AR 155 1.6 TS : AR 166 3.0 V6 24V
Witam

Chciałem się dowiedzieć, czy zbiornik paliwa w AR 155 jest przymocowany tylko na tych 3 śrubach, którymi przykręcone taśmy obejmujące go od dołu?? W/w taśmy zjadła mi ruda i planuję je wymienić, ale boję się, że jak odkręcę (co nie będzie łatwe) te śruby to zbiornik mi opadnie czy będzie się jeszcze na czymś trzymał?? Wymieniał już ktoś może te obejmy, wie co i jak zrobić by się nie na robić a to zrobić?? Z góry dzięki za odpowiedź

Pozdrowionka

Witam

Chciałem się dowiedzieć, czy zbiornik paliwa w AR 155 jest przymocowany tylko na tych 3 śrubach, którymi przykręcone taśmy obejmujące go od dołu?? W/w taśmy zjadła mi ruda i planuję je wymienić, ale boję się, że jak odkręcę (co nie będzie łatwe) te śruby to zbiornik mi opadnie czy będzie się jeszcze na czymś trzymał?? Wymieniał już ktoś może te obejmy, wie co i jak zrobić by się nie na robić a to zrobić?? Z góry dzięki za odpowiedź

Pozdrowionka
Zbiornik trzyma się tak jak napisałeś.W mojej 19-nastoletniej śruby poszło odkręcić bez problemu.A poza śrubami są o ile pamiętam dwa albo trzy korki plastikowe,takie chyba dla ułatwienia montażu.I jeszcze jedna śruba trzymająca rurę wlewu nad kołem.

Oprócz tych trzech na dole jest jedna śruba przy wlewie paliwa.Dostęp od strony kola niemal przy samym korku wlewu.

Dzięki śliczne za odpowiedź, czyli jak odkręcę te obejmy to zbiornik mi na głowę nie spadnie... :) jest radość jutro wymieniam obejmy no może w sobotę :) Pozdrowionka

Amortyzatory
Powrót