[GTV Spider] Zawieszenie gwintowane GTV/Spider

nie chcesz może sprzedać tych odbojów z kubkami sprężyn tylnych? u mnie przegniły i szukam jakiejś rozsądnej alternatywy :)

Jak sobie poradziłeś z odbojami i kubkami? U mnie końcówki kubków przegnite i odboje odpadły.... Te odboje wchodzą na sztywno w te kubki?

Dotarła i moja zawiecha.
Jestem w posiadaniu nowych kubków poprawionych po fabryce (wypiaskowałem nowe i ocynk) muszę tylko pomyśleć czy będę się pozbywał.
20200612_081921.jpg

Hej kubki kupiłem na allegro ale 2-3 lata wstecz, a gwint 574€ plus koszty

Dotarła i moja zawiecha.
Jestem w posiadaniu nowych kubków poprawionych po fabryce (wypiaskowałem nowe i ocynk) muszę tylko pomyśleć czy będę się pozbywał.
Pokaż załącznik 270635
Jak wsadzisz ten gwint i nie wyciagniesz kubkow to ci siw gitara oprze o odboj. Ja wyciągnąłem bo nie ma innej możliwości. Skrocenie odboju niewiele da bo bedzie zbyt mały skok .

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Tak kojarzę wspominałeś kiedyś, też zamierzam ich nie zakładać ale zostawię sobie bo nigdy nic nie wiadomo. Dużo innych zajęć i spider jeszcze czeka :) https://www.forum.alfaholicy.org/na..._0_v6_raidera_swap_renowacja.html#post2237365
I co poskladales zawias? U mnie cos tył sie zrobił miekki. W dwie osoby potrafi dobic amor. Z odbojem nie ma opcji jezdzic nawet na tylnej regulacji na max w górę. W chwili wolnej porozbieram tył i zobacze co z amorami bo cos mi sie nie podoba. Przod beton a tył mieciutki a jest na max w górze.
53.jpg
54.jpg

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Modzilem przy odbojach.U mnie ori gumy są jakby czesciowo otulone metalowym kolnierzem i to mi sie kładło na regulacji gwintu z tyłu po opuszczeniu auta. Kątówką to obciąłem i założyłem kubki z odbojami spowrotem. Wstepnie jest ok. Wczesniej potrafiło dobic na tyle. Nie oponą o nadkole a amor dostał strzał. Teraz wydaje sie ok przy dwóch osobach na pokładzie. Uwazam jednak ze gwint lowteca na tyle jest niedopracowany bo w komplecie powinny byc krótsze kubki z odbojami i twardsze tylne sprezyny bo są wzgledem przodu jak guma z majtek.

ja po obniżeniu tyłu też miałem problem z odbojami, które praktycznie cały czas leżały na wahaczach. Dodatkowo były już przeżarte i nie spełniały swojej funkcji.
Skróciłem "kubki" stosując patent z miskami dla kota (2 lub można nawet 3 dla pewności sklejone silikonem na stronę) + odboje z pandy. Sprawdza się na razie idealnie, a trwałość nierdzewek pewnie przebije fabrykę :)

20210410_144142.jpg

Amortyzatory
Powrót