Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Jeśłi chodzi o blacharke i lakiernictwo radze wszystkim omijać Andrzeja Kaczmarka z Przeźmierowa. Przy naprawie lub raczej jej nieudolnej próbie rozwalił silnik a że na wszystko sie wypiął trzeba było pozwać go do sądu, finalnie po 2 latach przegrał
Z czystej ciekawości ale co ma blacharz do silnika? I jak to się stało klepał Ci go młotkiem???
Rozebrał przód samochodu, zdemontował lampy i pas przedni i zostawił kostke od świateł przy pasku wielorowkowym. A jako że było to 2.4 pasek po rozruchu porusza sie w dół, więc kostke wiągneło w dół, zaklinowała sie między paskiem i wzdłużnicą i w końcu pasek przeskoczył na rolkach w strone silnika, rozciął się wzdłuż i frędzle za kołem pasowym wkręciły sie w rozrząd. Okoliczności potwierdza prawomocny wyrok sądu
To faktycznie przykra sprawa. I jaki pech.
Zapłacił za swój pech, za remont silnika 12 tyś wg wyceny biegłego sądowego, koszty zastępstwa procesowego mojego adwokata 3800, koszty biegłego 2600 i 1500 kosztów sądowych, no i jego pełnomocnik. Pech to jedno ale głupota i chamstwo kosztuje bo mógł to zrobić ze swojego ubezpieczenia.
Po tej akcji kupiłem sobie czerwoną SW którą widujesz czasem w Nowym Tomyślu bo aktualnie mieszkam w Michorzewie
Takich trzeba tępić. Ja też trafiłem ze swoją alfą do niby tak zachwalanego fachowca i miłośnika włoskich samochodów.Skończyło się wszystko dramatycznie dla mojego auta. Jednak facet poszedł po rozum do głowy i nie musiałem wchodzić na drogę sądową. A było o krok od tego. Niestety są dziadowskie firmy i można się nieźle naciąć.
- - - Updated - - -
Czerwoną sw kojarzę nie da sie nie zauważyć czerwonej strzały![]()
jasio79 gratuluję finału sądowego. Pozdrawiam serdecznie. Wszystkiego dobrego!
Potrzebuje zaufanego mechanika w okolicy Nowy Tomyśl – Poznań dla 159 w JTS. Objaw telepanie silnika.
Mój mechanik stwierdził, że nie pali na jednym cylindrze ale nie znalazł przyczyny. Jedynie rozebranie silnika i koszt 4000 zł co mnie zwaliło z nóg.
Jest ktoś kto się zna na JTS w okolicy Poznania czy Zielonej Góry?
Dzięki z góry za podpowiedź.
Potrzebuje zaufanego mechanika w okolicy Nowy Tomyśl – Poznań dla 159 w JTS. Objaw telepanie silnika.
Mój mechanik stwierdził, że nie pali na jednym cylindrze ale nie znalazł przyczyny. Jedynie rozebranie silnika i koszt 4000 zł co mnie zwaliło z nóg.
Jest ktoś kto się zna na JTS w okolicy Poznania czy Zielonej Góry?
Dzięki z góry za podpowiedź.