• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zaufany warsztat w Poznaniu

Nie jest tak źle. Tylko 2 tygodnie w kolejce ;)

Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka

Cześć, a macie kogoś od blacharki/lakiernictwa? Mam parę rzeczy do ogarnięcia w aucie, i przydałby się ktoś z okolic polecony. Chodzi o bardziej o kogoś do rozprawienia się z rudą i porządnego zabezpieczenia antykorozyjnego aniżeli napraw powypadkowych ;)

Maruniak mi polecał kogoś blisko niego i robił mi wgniot oraz malował. On sam tam odstawiał auto. Musiałbyś pogadać z nim, to da ci namiar.

[MENTION=33612]Pawlos[/MENTION] - gdybyś poznał namiary albo miał jakąś rekomendację, chętnie też się dowiem. Niestety rówinież zaczynam mieć problem z redukcją masy progu z wykorzystaniem rudej :-)

Jeśłi chodzi o blacharke i lakiernictwo radze wszystkim omijać Andrzeja Kaczmarka z Przeźmierowa. Przy naprawie lub raczej jej nieudolnej próbie rozwalił silnik a że na wszystko sie wypiął trzeba było pozwać go do sądu, finalnie po 2 latach przegrał

Jeśłi chodzi o blacharke i lakiernictwo radze wszystkim omijać Andrzeja Kaczmarka z Przeźmierowa. Przy naprawie lub raczej jej nieudolnej próbie rozwalił silnik a że na wszystko sie wypiął trzeba było pozwać go do sądu, finalnie po 2 latach przegrał

Z czystej ciekawości ale co ma blacharz do silnika? I jak to się stało klepał Ci go młotkiem ;) ???

Z czystej ciekawości ale co ma blacharz do silnika? I jak to się stało klepał Ci go młotkiem ;) ???

Rozebrał przód samochodu, zdemontował lampy i pas przedni i zostawił kostke od świateł przy pasku wielorowkowym. A jako że było to 2.4 pasek po rozruchu porusza sie w dół, więc kostke wiągneło w dół, zaklinowała sie między paskiem i wzdłużnicą i w końcu pasek przeskoczył na rolkach w strone silnika, rozciął się wzdłuż i frędzle za kołem pasowym wkręciły sie w rozrząd. Okoliczności potwierdza prawomocny wyrok sądu

Rozebrał przód samochodu, zdemontował lampy i pas przedni i zostawił kostke od świateł przy pasku wielorowkowym. A jako że było to 2.4 pasek po rozruchu porusza sie w dół, więc kostke wiągneło w dół, zaklinowała sie między paskiem i wzdłużnicą i w końcu pasek przeskoczył na rolkach w strone silnika, rozciął się wzdłuż i frędzle za kołem pasowym wkręciły sie w rozrząd. Okoliczności potwierdza prawomocny wyrok sądu

To faktycznie przykra sprawa. I jaki pech.

To faktycznie przykra sprawa. I jaki pech.

Zapłacił za swój pech, za remont silnika 12 tyś wg wyceny biegłego sądowego, koszty zastępstwa procesowego mojego adwokata 3800, koszty biegłego 2600 i 1500 kosztów sądowych, no i jego pełnomocnik. Pech to jedno ale głupota i chamstwo kosztuje bo mógł to zrobić ze swojego ubezpieczenia.
Po tej akcji kupiłem sobie czerwoną SW którą widujesz czasem w Nowym Tomyślu bo aktualnie mieszkam w Michorzewie

Zapłacił za swój pech, za remont silnika 12 tyś wg wyceny biegłego sądowego, koszty zastępstwa procesowego mojego adwokata 3800, koszty biegłego 2600 i 1500 kosztów sądowych, no i jego pełnomocnik. Pech to jedno ale głupota i chamstwo kosztuje bo mógł to zrobić ze swojego ubezpieczenia.
Po tej akcji kupiłem sobie czerwoną SW którą widujesz czasem w Nowym Tomyślu bo aktualnie mieszkam w Michorzewie

Takich trzeba tępić. Ja też trafiłem ze swoją alfą do niby tak zachwalanego fachowca i miłośnika włoskich samochodów.Skończyło się wszystko dramatycznie dla mojego auta. Jednak facet poszedł po rozum do głowy i nie musiałem wchodzić na drogę sądową. A było o krok od tego. Niestety są dziadowskie firmy i można się nieźle naciąć.

- - - Updated - - -

Czerwoną sw kojarzę nie da sie nie zauważyć czerwonej strzały ;)

jasio79 gratuluję finału sądowego. Pozdrawiam serdecznie. Wszystkiego dobrego!

Takich trzeba tępić. Ja też trafiłem ze swoją alfą do niby tak zachwalanego fachowca i miłośnika włoskich samochodów.Skończyło się wszystko dramatycznie dla mojego auta. Jednak facet poszedł po rozum do głowy i nie musiałem wchodzić na drogę sądową. A było o krok od tego. Niestety są dziadowskie firmy i można się nieźle naciąć.

- - - Updated - - -

Czerwoną sw kojarzę nie da sie nie zauważyć czerwonej strzały ;)

No tak, drugiej takiej w powiecie nie ma, kilka razy widziałem cie w zbąszyniu bo tam miałem wesele w nawigatorze

- - - Updated - - -

jasio79 gratuluję finału sądowego. Pozdrawiam serdecznie. Wszystkiego dobrego!

A dziękuję. Wszystkiego dobrego również

No może pomyliłem z kimś innym. W każdym razie aktualnie jesteśmy z tego samego powiatu :-)

Potrzebuje zaufanego mechanika w okolicy Nowy Tomyśl – Poznań dla 159 w JTS. Objaw telepanie silnika.
Mój mechanik stwierdził, że nie pali na jednym cylindrze ale nie znalazł przyczyny. Jedynie rozebranie silnika i koszt 4000 zł co mnie zwaliło z nóg.
Jest ktoś kto się zna na JTS w okolicy Poznania czy Zielonej Góry?

Dzięki z góry za podpowiedź.

Ostatnia edycja:
Potrzebuje zaufanego mechanika w okolicy Nowy Tomyśl – Poznań dla 159 w JTS. Objaw telepanie silnika.
Mój mechanik stwierdził, że nie pali na jednym cylindrze ale nie znalazł przyczyny. Jedynie rozebranie silnika i koszt 4000 zł co mnie zwaliło z nóg.

Jak coś to mam elektrozawory sprawne na sprzedaż od 1.9jts to samo jest chyba w 2.2jts. Sprawdź świece, cewki. Jak nie pali na jeden gar to można wiele rzeczy samemu wykluczyć.

- - - Updated - - -

Jak chcesz to dam Ci namiar do kogoś kto Ci to ogarnie. Pisz na priv.

Jak chcesz podpiąć kompa to mieszkam teraz w Michorzewie więc masz kilkanaście minut do mnie

Regeneracja turbiny w Poznaniu? Ktoś robił, jechać po prostu do p. Maruniaka czy może polecacie inne miejsce? Dramatu nie ma ale od paru dni turbo zaczęło delikatnie gwizdać.

Serwus! Ktoś wie gdzie jechać po nowy MAP? Czy nie ma potrzeby specjalnie szukać?

Amortyzatory
Powrót