• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Zatarłem silnik!

• Autor wątku Autor wątku destikero
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    silnik
Witam kolege po fachu!

Jeśli jeszcze nie zdążyłeś zauwarzyć, nie dalej jak wczoraj dosłownie spotkało mnie to samo co Ciebie. :( Ból straszny........ I nie chodzi o to, że to Alfa, że 2.0, że padła.... Ponad pół roku szukałem tego auta, stan wizualny - salon, zakochać się można od pierwszego wejrzenia, żadnych problemów przy oględzinach, wycieków, stóków, pieniędzy nie zamierzałem oszczedzać, a tu... po wymianie rozrządu kompletu, oleju, filtra, osłony rozrządu, świec, tłumika.... i po 15 km jazdy (wcześniej około 400 trasa powrotna) do wymiany wał + wszystkie ponewki i inne pierdółki - cały silnik.

Z tego co się oreintuje: wału nigdzie nie kupisz, nikt nie chce sprzedawać samych. Szlifować można, ale maks 3 razy... czyli średnie nierówności powinno Ci ładnie poprawić. U mnie jest kaplica... O szlifowaniu nie ma mowy, przynajmniej na oko. Ktoś jeżdził bez oleju prawdopodbnie.

Zastanawiam się czy sprzedać jako uszkodzoną, czy inwestować...

destikero napisał:
marcins737 napisał:
wał da się szlifować o ile uszkodzenia nie są zbyt duże

cen nie znam , zadzwon np do serwisu 3b (nieatoryzowany , specjalizacja AR) i popytaj o ceny - 0 42 649 33 10

wielkie dzięki za ten numer. do łodzi nie mam w sumie tak daleko - 90km
orientujesz się może, jak głęboko można taki wał szlifować?

jesli masz zamiar naprawic silnik a nie spier..lic go to nigdy w zyciu nie jedz do 3B-partacze nadajacy sie do wymiany wachaczy obslugi kompa i naprawy TACZEK!!!!!!bylem tam bo mialem problem ze swoja 166 3,0 wg nich wszystko bylo cacy bo zadnych bledow na kompie mowilem cze cos sie dzieje i na dodatek jeszcze moim zdaniem przeplywka nie chodzi dobrze (nawet nie mieli nic na podmiane) okazalo sie u prawdziwego mechanika!!!!!ze uszczelka pod glowica puszcza wode do 3 cylindra-cale szczescie ze zareagowalem w pore bo przeciez nie musze mowic czy skonczyloby sie to(tym co u cibie kapitalka) iu moj mechanik (byl wczesniej na urlopie)jakos w dziwny sposob skolowal przeplywke zeby ja sprawdzic doslownie na 10 minut i wyszlo ze stara padla i jakos mogl a PARTACZE Z 3B mimo ze podobno zajmuja sie alfami powinni zajmowac sie wozami obornikem !!!!przestrzegam (umieja jedynie przeczytac komunikat na kompie-zero bledow)
pozdrawiam i nie martw sie pozniej bedzie tylko lepiej a jesli chcesz to dam Ci namiar na czlowieka ktory naprawai auta uzywajac swojego mozgu ,wiedzy,doswiadczenia i przedewszystkim milosci do aut.czesc

smuz napisał:
nie jedz do 3B-partacze nadajacy sie do wymiany wachaczy obslugi kompa i naprawy TACZEK

Ja bym uwazal z takimi tekstami... moze Ci jakas cegla na dach spasc albo co.... 3B moze tu zagladac :)

W sumie to balbym sie kupowac takich rzeczy na Allegro - kupilem olej w panstwowym sklepiku typu "motozbyt" - wiec mam nadzieje ze byla oryginalka - za 5 l. zaplacilem ok 170 PLN...

marcins737 napisał:
polecany przez kolegę Andrew olej nie dość że jest dobry to w dodatku nikt go nie podrabia - czyli lejesz dobry olej zamiast grać w ruletkę :D
I nie musi być drogi :D

Nie jest ani drogi ( w relacji cena\ jakość) ani podrobiony. Polecam.

Nie kupuj na Alledrogo, poszukaj w sieci Intercars.

Tak od jakiegoś czasu Intercars ma go w ofercie w cenie jeśli dobrze pamietam 136zł za 5 litrów

A dlaczego nie kupować na Allegro.Przecież dobra cena i sprzedaje sklep - dają fakturę. :|?:

sprawdziłem na stronce Intercars: 4100 POWER 15W-50 (5L) "kup teraz" 124.99 a
Detal w Inter Cars: 131,56 zł

No a na Allegro 5 l. 110 + 15 wysyłka,więc taniej,bo z Intercarsu jeszcze mi muszą to jakos wysłać :?

grzelutek napisał:
A dlaczego nie kupować na Allegro.Przecież dobra cena i sprzedaje sklep - dają fakturę. :|?:
Bezpieczniej zamówić w Intercarsie pewna firma a ta z Wrocławia coś cienka :|?:

To nie chodzi że ja tak mówię ale lepiej zapłacic te 2 dychy więcej niz się denerwować

Bez urazy.Pisałem poważnie.Czytając Twoje posty na tym Forum i innych doszedłem do takiego wniosku.
Szacuneczek. <piwo>

:D :D :D

Może na Alledrogo sprzedają olej Motur????? super hiper 45W160 :|?: Nie takie cuda już widziałem jako original......

Amortyzatory
Powrót