Zaślepienie EGR

ten bolec sprawdzalem na odpietym EGRze manualnie, czy z EGRem nic sie nie stanie jesli podepne sam elektromagnes i odpale auto ?

Nic się nie stanie, ale nie ma potrzeby tak robić. Elektromagnes możesz odkręcić i podpiąc "na krótko" do akumulatora lub zasilnacza 12V

Kupiłem ten Valvoline EGR cleaner, jak wyczyszczę to zdam relacje czy to coś warte.

Panowie a ja mam problem z zaślepionym EGR mnie wywala błąd po zamontowaniu tej prostokątnej zaślepki zwanej kryzą...
Wszyscy piszą jak cudownie chodzi i nie wywala błędu a ja mam tutaj zonck-a ;P
Alfa Romeo 156 1.9 jtdm 140km ...

Ja mam 140 konną więc to jest kryza z 4 otworkami po 8mm, dalej wyrzuca błąd więc wyjąłem ją narazie...
Nie wiem dalczego tak się dzieje.. jakieś propozycje?..
z góry dziękuję za odpowiedź :)

Oczywiście mówimy o błędzie egr? Był czyszczony? Elektromagnes może niedomagać.

Tak jest to błąd mówiący o za słabym ciśnieniu powietrza w EGR...
Teraz po wyjęciu tej płytki nawet błąd nie ustapił.. coraz Ciekawiej, a tak EGR jest wyczyszczony :)

Jeśli błąd dalej będzie może po prostu jeszcze raz go wyczyszczę dużo roboty nie ma, a może akurat coś da.
Jeśli to elektromagnes to co wtedy?

Z tym podpinaniem na krótko pod 12V to uważaj. Ja tak wykończyłem zawór. Zresztą nie ma takiej potrzeby fes'em sprawdzisz to bezpieczniej.

jak nazywa sie ta część?? czerwona duza strzałka

Załączniki

• pict1272kn3.jpg
    pict1272kn3.jpg
    114.3 KB · Wyświetleń: 8,684
Odstojnik par oleju na odmie - to ta część zamarza zimą...

K....a mać właśnie zobaczyłem że mam zaślepiony egr w złym miejscu zamiast od spodu zaworu mam go z boku czyli przy klapie gaszącej!!!! Czym to skutkowało ku...a auto mam 2 lata i tak było od początku czym to skutkowało koledzy. Schodzę na dół i biorę się za to!!!!
2.4 jtd 2001r 150 km

Amortyzatory
Powrót