Zarząd dróg - ubezpieczyciel.

A

aza1983

Guest
Witam,
Mam pytanie czy ktoś z Was przerabiał już temat odzyskania pieniędzy za uszkodzenie samochodu po "zaliczeniu" dziurki ? :-/

Dzięki.

Brat na ulicy zawiłej w tym roku upolował dziurę, uszkodził aluminiową felgę i oponę. 1,5 miesiąca od zgłoszenia szkody kasa pojawiła się na koncie. W sumie ponad 1 000 zł jest do przodu :)

Także warto walczyć o swoje :)

Zbieżność przed (202) i po (203). Wygląda na to, że nic się nie stało. ale nie wiem.

Akurat zbieżność to pikuś, bo można ją regulować ;)

Kąty kół tylnych masz optymalne.
Przy okazji patrząc na pomiar przodu, wydaje mi się, że niedługo lewy-wahacz-górny powie papa.

Akurat zbieżność to pikuś, bo można ją regulować ;)

Kąty kół tylnych masz optymalne.
Przy okazji patrząc na pomiar przodu, wydaje mi się, że niedługo lewy-wahacz-górny powie papa.

skąd taka informacja ? on jest właśnie wymieniony :( :( :(

skąd taka informacja ? on jest właśnie wymieniony :( :( :(
No widzę, że pochylenie koła masz lekko poza przedziałem, a kąt wyprzedzenia sworznia zwrotnicy, na minimalnej tolerancji.

To są milimetrowe sprawy. Być może kupiłeś inny wahacz, niż masz z prawej strony. Najbardziej pesymistyczna wersja, to walnięty McPerson.

Puść kierownicę i zahamuj mocno, ale bez bloków. To samo przy dodaniu gazu. Jak poczujesz, że ściąga, to zacznij się martwić. Różnice na osi powyżej 0,5st powinieneś już odczuwać.

Amortyzatory
Powrót