• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[MiTo] Żarówki Alfa Romeo MiTo

Cześć,
Miałem kiedyś takie, różnica w stosunku do zwykłych żarówek jest zauważalna. Teraz jeżdżę na OSRAM NIGHT BREAKER i wg mnie, są lepsze od COOL BLUE. Mówię o żarówkach H7, H1 mam zwykłe bo rzadko używam.

Z doświadczenia powiem, nie kupuj żarówek z niebieskim szkłem. Jeżeli szkiełko nie jest przezroczyste, to znaczy że część światła z żarnika zostanie zatrzymana = mniej światła na drodze. Najbardziej można to odczuć podczas jazdy po ciemku w deszczu...przed autem jest ciemność.
Niby reflektor fajnie wygląda ("ksenon look" ;) ) ale poza tym żadnych zalet, a raczej wady.

Drodzy Panowie i Panie będzie odkop ale mnie strasznie irytują żarówki w mito. Irytowały mnie wczesniej ale po stłuczce ostatniej i tym jak sie przesiadłem do zastępczej astry to boję się powrotu do mito tylko przez te żarówki wszystko inne lepsze w Alfie :D No więc tak żarówki zwykłe żółte mam w mito i na co lepiej je zamienić. Bo w Astrze IV widzę że są żarówki nie osłonięte soczewką w mito na drodze żarówki stoi soczewka jak stawiam rozpraszająca i troche moze do wadzić ale w Oplu jak jadę to droga jest widoczna w ciemności bez problemu w Miciaku jak jadę to trzeba mocno się skupić zeby coś widzieć a w porównianiu z Xenonami z QQ to juz w ogóle nie ma o czym gadać.. Wiem Xenonów z tego nie zrobię ale coś co mocno świeci a nie wykosi mi portfela za bardzo? Czekam na propozycje :) Dzięki wszystkim :)

Wada mocniejszych żarówek to znacząco szybsze wypalenie odbłyśników. Wraź normalne Philipsy lub Osramy i będzie git, chyba że odbłyśniki są już wypalone, wtedy tylko wymiana lamp.

A sposób na sprawdzanie tych odblysnikow? Pytanie takie czy jak odblysniki byłyby wypalone to czy światło nie miało by za małej mocy i złych parametrów aby przejść przegląd techniczny? Przegląd w lutym. A coś konkretnego? Kusić się na white będzie lepiej? Czy nie zbyt?

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Przegląd to przejdzie świetlik w słoiku. Luksomierz by się przydał, ale i porównanie z nowym koniecznie. Może na ASO Ci pomogą, albo masz kumpla fotografa że światłomierzem zastanego.

Ostatnia edycja:
U mnie też porażka z tymi żarówkami H7, mam tungsram i nic nie widać w deszczu wieczorem. Zamierzam te do jazdy dziennej wymienić na coś niebieskiego, a mijania też pewnie na coś "droższego", tak jak wcześniej radzili :)

Przejedzcie sie 159 bez ksenonow, tam jest tragedia. W mito nie jest tak zle.

To sprawa wygląda tak z racji iż samochód stoi w aso po stluczke zadzwoniłem i podpytam jak wygląda sprawa z sprawdzanie świateł pod względem mocy światła. Poinformowano mnie ze światła drogowe można sprawdzić jednakże mijania nie i jedynie co mogą przejrzeć jak to jest z tymi światłami poprosiłem i stwierdzili że reflektory są w całkiem dobrym stanie soczewka również. Odblysnik nie potrzebny do sprawdzania bo jest od świateł drogowych a one są w dobrym stanie i dobrze świecą. I polecono mi wymianę żarówek czyli tak jak chciałem. Tylko jakie to będą jasno świecące? Stawiam że coś z Bosha może z Osram ale ponawiam pytanie jakieś szczegóły? Modele które macie i świecą jasno. I drugie pytanie jak z tymi białymi zarowkami? Wiem że blue są przyslonione i nie zawsze dają taki efekt jak powinny a białe?

przetestowałem chyba wszystkie najnowsze żarówki Osram , Philips . Najlepsza była Osram night breaker . Skończyło się na założeniu HID 35W 4300K , wiem że w Polsce to nie legalne , ale mieszkam w NL i tu jet jeden warunek założenia HID , muszą byś światła soczewkowe . Wreszcie nastała jasność . Powiem więcej ,światła były sprawdzane i ustawiane na przeglądzie w RDW i nie było żadnego problemu . Oczywiście NiE NAMAWIAM do zakładania HID , bo wiem jak oślepia w zwykłych lampach .

Od samego początku mam Osram Night Breaker. Świecą bardzo jasno, ale mają krótką żywotność. Wymieniam co jesień nawet jak się nie przepalą.

No to pomyślę nad tym Night Breaker. A czy ktoś zastnawiał się nad Żarówka LED HALOGEN H7 21SMD 3535 CHIP 10-30V dostępna w internecie i ciekawe jak to jest z żarnikiem h7 z ledami. ?

Jeśli chcesz kupować 2 razy to kup sobie te Ledy.

No to pomyślę nad tym Night Breaker. A czy ktoś zastnawiał się nad Żarówka LED HALOGEN H7 21SMD 3535 CHIP 10-30V dostępna w internecie i ciekawe jak to jest z żarnikiem h7 z ledami. ?
led to dioda a nie żarowka- nie ma żarnika to po pierwsze. Po drugie jesli chcesz led to odpuść sobie te składające się z kilkudziesieciu sztuk słabiutkich diodek, to nigdy dobrze swiecić nie bedzie chociaż w najlepszym wypadku jako dzienne może się nada. Jesli chcesz mijania na ledzie i dobrze na nich widzieć to trzeba wstawić coś konkretnego 30 lub 40W na rdzeniu - na 2 lub 4 mocych ETI Cree. Ja mam w julce założone takie 30W ledy H7 od przeszło roku i jestem zadowolony, świata dużo więcej niż z żarówki mysle że w okolicy xenona. Poniżej fotki jak widać w nocy
http://www.forum.alfaholicy.org/zal...lfa_czyli_xenon_na_kazda_kieszen-dsc_0382.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/zal...lfa_czyli_xenon_na_kazda_kieszen-dsc_0381.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/zal...lfa_czyli_xenon_na_kazda_kieszen-dsc_0377.jpg

A mógłbyś podesłać tu albo na priv jakie konkretnie ledy zalozyles? Nie było z tym problemu? Jak z trwałością? Powiem szczerze że robi to wrażenie jak świeci. Ja wczoraj wracałem w nocy podczas deszczu i znów slabiutko było na tych zwykłych zarowkach... A za błędy przepraszam faktycznie nie można tego nazwać zarnikiem no bo fizycznie go tam nie ma.. I czy nie ma problemów z przeglądem...

Ostatnia edycja:
A co z homologacją tego źródła?

No dlatego też moje pytanie o przeglądy. Bo zdjecia które podrzucił [MENTION=20648]tx555[/MENTION] są po prostu boskie. Podoba mi sie jak świecą w końcu można cos zobaczyć.

Amortyzatory
Powrót