Żarówka PY21W

SEBEK

Nowy
Auto
Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.
Panowie jako , że wymieniam reflektory przednie na nówkim co by ładniej się prezentowały - przy okazji wymienie wszystkie żarówki. Wiadomo H1 i H4 55W nie ma problemu. H6W led z "komputerkiem" już też obcykane ale jako, że reflektory będą nowe i przezroczyste to chcem włożyć PY21W białe albo srebrne - ktore dają światło pomarańczowe. o coś takiego co o tym sądzicie?

http://allegro.pl/zarowki-kierunkow-bau15s-ba15s-p-y-21w-chrom-line-i1428438153.html

http://allegro.pl/osram-diadem-lda-7507-i1418236611.html

http://allegro.pl/zarowka-py21w-12v-diadem-biala-swieci-na-zolto-i1392152140.html

Najleprze pewnie by było OSRAM bo firmowe i przezroczyste ale i najdroższe :)

Rozumiem, że zgodnie z instrukcją do kierunków idą PY21W czyli bolce asymetryczne?

Gdzie Ty masz w 156 Żarówki H4? Tam jest H7. Załóż Osram Diadem bo to sprawdzona żarówka i wygląda przy okazji bardzo dobrze.

Używam również osram i dają bardzo fajną niebieską poświatę w lampie, polecam.

Gdzie Ty masz w 156 Żarówki H4? Tam jest H7. Załóż Osram Diadem bo to sprawdzona żarówka i wygląda przy okazji bardzo dobrze.

Jasna sprawa, że H7 już mi się popir... od tych ceferek :D

---------- Post dodany o godzinie 13:34 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:32 ----------

Używam również osram i dają bardzo fajną niebieską poświatę w lampie, polecam.

Ale rozumiem, że konkretnie używasz PY21W? Czy ogólnie żarowek firmy osram?

Aj Panowie, myslałem, że polecicie coś tańszego a tu jak zawsze wychodzi, że cena = jakość :D

Kolego SEBEK Ameryki tu nie odkryjemy i tak założysz sobie to co najbardziej pasuje do twojego auta, ale skoro jednak koledzy którzy sprawdzili te żarówki osram i są zadowoleni doradzają ci ich zakup, to bez wahania bym kupował te lepsze. W przejrzystych kloszach ładnie będą wyglądać przejrzyste bańki a chromy hmmm kwestia gustu:D Wklej fotki jak wyglądają nowe lampy z żarówkami jak już założysz.
pozdrawiam.

Ja nie będę zakładał nowego tematu. Ale pytanie, jakie żarówki PY21W były w 156 po FL były fabrycznie. Czy przezroczyste, dające tylko pomarańczowe światło czy całe na pomarańczowo.
Po za tym co ma być z tyłu. Zwykłe P21W. Czy one dają białe światło czy też pomarańczowe. Każdy kierunkowskaz świeci z inna intensywnością. Instrukcja mówi, że obie żarówki mają mieć 21 Wat, czy to prawda?
Chce to doprowadzić do porządku.

Ostatnia edycja:
Ja jak ostatnio wymieniałem to siedziała zapewne jeszcze oryginalna BOSCHA pomarańczowa. PY - pomarańczowe światło, P - białe. Z tyłu takowe wystarczą (tzn P21W białe) bo klosze są czrwone. Żarówki muszą mieć taką samą moc 21W - może jedna jest starsza a druga nowwsza i widać różnicę, z tyło nie bardzo ale z przodu to już gorzej. Ja z przodu polecam OSRAM DIADEM - tanie nie są po komplet z przesyłka 36 zł ale efekt obłędny - mienią się kolorami teczy z poświatą niebieskiego a migają oczywiście na pomarańczowo.

Panowie ktoś odkrył jakieś nowe żarówki w wersji chrome ? Zazwyczaj kupowałem żarówki CarPoint`a które świeciły rewelacyjnie ale ponieważ już ich nie sprzedają więc kupiłem produkt firmy PowerTec no i to straszne dziadostwo jest :( Ledwo co świecą...

P.S. W polifcie z tyłu lampa jest lekko czerwona a pod spodem i tak jest pomarańczowa bańka więc czego się nie kupi to będzie lekko pomarańczowy odcień w lampie.

Amortyzatory
Powrót