• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zamiennik wydechu

Właśnie też zauważyłem, że TS jakiś mniej wymagający niż się spodziewałem. Trudno. Wpakuję ten wydech.
Wszystko robię sam, a nawet teraz usługowo remontuję capri z 72, więc praca mi nie straszna :)

Przerabiałem ten temat i wydałem podwójnie!
Daj znać czy koń pagib. he he

Wpakuję mam na myśli katalizator. Plan jest, żeby alfreda trzymać długo, więc trudno. Tyle, że zaczekam do końca miesiąca z przyczyn, których się łatwo domyślić :D

Trochę odkopię swój własny temat.

Tradycyjnie jak katalizator zrobiłem to kończy się tylny. W zasadzie to myślę, że zaszkodziła mu trochę wymiana katalizatora na mniej zatkany, bo przedmuchało go dość szybko. Dziur nie ma, ale wygląda i brzmi okropnie.
Pytanie moje na dziś to jakie macie doświadczenia z tanimi zamiennikami tylnego tłumika? Strasznie mnie wnerwia obecny dźwięk a nie widzę w sumie, oprócz oryginału, żadnej sensownej opcji.

Dobre zamienniki robi Izwawit,są też Płóciennik i Asmet,Boasal drogi i w mojej wytrzymał tylko 4 lata jestem bardzo zawiedziona wróciłam do starych orginalnych po małej renowacji.

- - - Updated - - -

Sorrki miał być Bosal.

- - - Updated - - -

Zamienniki katalizatorów też są się w zależności czy metalowe czy ceramiczne,można je kupić już od około 200zł. wzwyż.

Już zamówiłem jakiś badziew z aledrogo. Zobaczymy jak będzie buczał. W zasadzie trwałość mnie o tyle mało interesuje, że mam podobne doświadczenia - większość wytrzymuje 3-4 lata. Inna rzecz, że tak długo to ja póki co miałem tylko 2 auta :D

A jakie firmy ten badziew będzie?

- - - Updated - - -

Ale w sumie jak tak często wymieniasz bryki to ruda i tak nie zdąży go zjeść przez ten czas,więc po sprawie.

Amortyzatory
Powrót