• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Zamiennik turbiny?

przemo832

Nowy
Auto
AR 156 SW 2.4JTD CF2 136KM 2000r
Witam,
prawdopodobnie konczy mi sie turbo, pare razy uslyszalem charakterystyczny gwizd konczacej sie turbiny (jakby syrena strazacka taka krecona na korbe z lat 80-tych :D dymu brak, moc normalna), numer mojej turbiny to: 46763886 - 2.4jtd cf2 136km, z racji tego ze w/w turbo jest praktycznie niedostepne w uzywce a jak juz jest to w cenie ok tysiaca, to moje pytanie jest nastepujace, czy moge wlozyc jakies inne turbo? jesli tak to jakie?

Ja bym najpierw sprawdził czy to na pewno turbo. Bo coś mi się nie wydaje. A co do zamiennika to powinna podejść z innego 2.4 lub 1.9 jtd z tego samego okresu ale pewności nie mam. Poza tym można oddać turbo do regeneracji.

Masz racje winny byl rozrusznik ktory padl :D

Odnosnie turbo to z tego co wyczytalem w CF2 nie ma zmiennej geometrii i ciezko dopasc dobra uzywke bo jest ich poprostu mniej na rynku wtornym...

Masz racje winny byl rozrusznik ktory padl :D

Odnosnie turbo to z tego co wyczytalem w CF2 nie ma zmiennej geometrii i ciezko dopasc dobra uzywke bo jest ich poprostu mniej na rynku wtornym...

Amortyzatory
Powrót