[MiTo] Zamawiam kluczyki do Mito- będą chętni?

Już podpowiadam Kolego większa sprężynka słuzy do naciągu grotu. Wkładasz ja w wycięcie w obudowie nakładasz grot i wykonujesz jeden obrót zgodnie z ruchem wskazówek zegara.Blokujesz grot zamkiem i w zamek wkładasz druga mniejsza sprężynkę.Składasz obudowę do kupy i działa :)

Paczek jesteś niezastąpiony!
To się nazywa obsługa full service:)

A myslę, że Twoja instrukcja się przyda niejednemu dziś.

Sami widzicie, jak jest technologia w Alfach! Najwyższa półka.

- poniżej koszyczek, śrubka oraz płytka z elektroniką.
- gdyby ktoś chciał programować klucz to płytka z układem 8 + 16 pinowym programuje się jako typ - 2 w np. Zed-Bull programatorze.
- płytka z układem 16 + 16 (lub 10 pin ) programuje się jako typ -1.
- aby zaprogramowac ten klucz na układzie PCF7946 (16 pin SO-16) należy wylutować ten układ i wlutować nowy, czysty.

Załączniki

• pcf7946-G 002.JPG
    pcf7946-G 002.JPG
    91 KB · Wyświetleń: 150
  • pcf7946-G 006.JPG
    pcf7946-G 006.JPG
    117.7 KB · Wyświetleń: 288
  • pcf7946-G 009.jpg
    pcf7946-G 009.jpg
    41.5 KB · Wyświetleń: 125
Ostatnia edycja:
- klucze i breloczki doszły. dziekuję.

- kilka uwag na temat klucza i breloczka.

- klucz: oznaczenia na gumce są enigmatyczne, zbyt mało wyrażne w stosunku do oryginału.
- breloczek: ładny, dobre wykonanie, jedno mnie tylko razi, myśłałem że breloczek jest dwustronny !

- ilekroć rzucałem klucz na stół, zawsze widziałem rewers breloczka, nigdy nie awers.
- próby losowe były prowadzone przez 5 minut, z poziomem ufności 0.95.

- czy jest możliwość wykonania breloczka dwustronnego ?

Witam kolegę breloki można wykonać jakie tylko dusza zapragnie. Wszystko kwestia kasy i minimalnego zamówienia.Chińskie rączki wykonają wszystko

P.s W temacie o brelokach są dokładne zdjęcia z każdej strony

Pozdro

Ludzie, bierzcie breloczki. Bierzcie kluczyki.

Wchodzę in da club z nowym kluczykiem(tm) i nowym breloczkiem(tm).
"Old Fashion" - zamawiam u barmana i tak od niechcenia kluczykiem o bar, cyk.
Od razu dziewczę hyc na kolana.

Tru story.
Chcecie tak? Zamawiajcie :)

A tak na boku - faktycznie coś jest na rzeczy z wyważeniem, strona bez węża jest cięższa. Dziwne ale prawdziwe.
Może zdecydujemy się na partię białego złota ew. kryształów Svarovskiego? Te powinny być ok.

Witam,
odgrzeje trochę tamat. Mianowicie w Julce mam strasznie wysłużoną obudowe kluczyka, przede wszystkim urwany jest zaczep do breloczka i wytarte przyciski. Czy ktoś się orientuje czy jak zakupię obudowę kluczyka na allegro, np http://allegro.pl/kluczyk-pilot-obudowa-alfa-romeo-giulietta-mito-i5089701289.html to czy da się przełożyć grot i cała elektronikę?? Czy jestem w stanie zrobić to sam, tzn rozłożyć przełozyć i gotowe? czy trzeba będzie to programować? Może macie jakieś pewne źródło gdzie można kupić solidnie wykonaną obudowę?

Witam,
odgrzeje trochę tamat. Mianowicie w Julce mam strasznie wysłużoną obudowe kluczyka, przede wszystkim urwany jest zaczep do breloczka i wytarte przyciski. Czy ktoś się orientuje czy jak zakupię obudowę kluczyka na allegro, np http://allegro.pl/kluczyk-pilot-obudowa-alfa-romeo-giulietta-mito-i5089701289.html to czy da się przełożyć grot i cała elektronikę?? Czy jestem w stanie zrobić to sam, tzn rozłożyć przełozyć i gotowe? czy trzeba będzie to programować? Może macie jakieś pewne źródło gdzie można kupić solidnie wykonaną obudowę?

Kupiłem ostatnio taki z Aliexpress za połowę ceny z aukcji allegro co podałeś :D Jakość wykonania wg mnie bardzo dobra, ale jeszcze nie przekładałem. Znalazłem też filmik ze składania kluczyka: https://www.youtube.com/watch?v=wjhYwpSoXKQ
Ale też chętnie się dowiem czy są problemy z przekładką :confused:

Kupiłem ostatnio taki z Aliexpress za połowę ceny z aukcji allegro co podałeś :D Jakość wykonania wg mnie bardzo dobra, ale jeszcze nie przekładałem. Znalazłem też filmik ze składania kluczyka: https://www.youtube.com/watch?v=wjhYwpSoXKQ
Ale też chętnie się dowiem czy są problemy z przekładką :confused:

dzięki z info i link do filmiku. Na pewno sie przyda. Czekamy w takim razie na info czy ktoś przekładał i czy były problemy :-)

zamówiłem nową obudowę... przyszła dzisiaj. Dobrze wykonana, nie mam zastrzeżeń. Nie wymieniłem całej, tylko gumki przycisków bo miałem wytarte i zaczep do breloczka bo jak już kupiłem Julkę to był urwany. Nie wymieniłem całej obudowy bo, po pierwsze reszta obudowy (czarny plastik) jest u mnie okej, poza tym, jakoś nie bardzo chciała mi się zdemontować obudowa mojego kluczyka (jakoś wyjątkowo mocno trzymały dwie części, nie chciałem nic urwać). Może w późniejszym czasie przełożę całość. Na razie cieszę się z "prawie nowego" kluczyka i czekam na zamówiony breloczek alfaholików :P

Jak potrzebowałeś tylko przycisków to wystarczyło kupić samą gumkę na allegro za parę złotych. Guma jest trochę bardziej miękka niż oryginał , o 1mm krótszy cypek od spodu więc trzeba głębiej wciskać żeby załapał switcha ( ja podłożyłem w te otworki od spodu gumki do naprawy pilotów i jest git ), no i srebrna obwódka sciera się przy byle dotknięciu ale że guma jasno szara jest to nawet nie specjalnie to widać

Ostatnia edycja:
Jak potrzebowałeś tylko przycisków to wystarczyło kupić samą gumkę na allegro za parę złotych. Guma jest trochę bardziej miękka niż oryginał , o 1mm krótszy cypek od spodu więc trzeba głębiej wciskać żeby załapał switcha ( ja podłożyłem w te otworki od spodu gumki do naprawy pilotów i jest git ), no i srebrna obwódka sciera się przy byle dotknięciu ale że guma jasno szara jest to nawet nie specjalnie to widać

Wiem, że można kupić same gumki na allegro, ale potrzebowałem też tego metalowego zaczepu do breloka, a tego dokupić już sie nie da. Ja nie musiałem podkładać żadnych gumek pod przyciski, u mnie działa bez problemu.

znaczy się u mnie też działało bez problemu tyle że nieco głębiej trzeba wciskać przycisk ale może nie każdemu to przeszkadza , to kwestia nie całego 1mm więc można nawet nie zauważyć , może jest też więcej producentów tych gumek dlatego mogą się różnić

Amortyzatory
Powrót