[MiTo] Zakup używanej Mito - pomoc

Seat? Żartujesz?

Ja nie widzę podwyższania ceny. Wszystko zależy od ciśnienia sprzedawcy.

3 lata temu sprzedałem w kilka godzin za prawie 30 tys zł (50% ceny zakupu) 6 letnią Fiestę 95KM tdci full opcję, bez skóry, z podobnym przebiegiem. Za Mito 170KM +15 tys uwzględniając różnicę w samochodzie, wyjątkowość i wzrost cen nowych, to nie jest zła oferta.
Znajdzie się klient.

A czemu miałbym żartować? Chłodne spojrzenie na sprawę, to że "my" jesteśmy zafascynowani nad wozem nie znaczy, że inni też tak będą.

Bocanegra ma styl owszem, ale ma też silnik 1.4 tfsi ktory się sypie jak nie wiem co.

Wygląda jak jakieś auto z odpustu bądź wiejskiego tunera spod remizy.

Świetna wersja, kolor. Ciężko będzie znaleźć podobny.
Nie widziałem tego samochodu na żywo, choć zdjęcia były robione na mojej ulicy. :)

Na czym niby polega świetność tej wersji? Na materiałowej tapicerce i halogenowych światłach + szpachla w gratisie?

Słuchajcie, ja nikomu nie odmawiam uroku Mito, chociaż to auto nie dla mnie. Ale jesteśmy tu defacto po stronie kupującego i stwierdzamy iż ten egzemplarz, chociaż dla Was wymarzony, jest mimo to drogi.

Dokładnie, właśnie na tym.

Tak myślałem :)

Jako ciekawostka dodam, że ubezpieczalnia wycenia to auto na 35tys. i to jest mniej więcej realna wartość, a robienie z typowo damskiego Mito nadzwyczajnego stylu i nie wiem czego tam jeszcze jest delikatnie mówiąc śmieszne...

jest drogi ale: Brembo, Rosso, TCT, salon Polska, pierwszy właściciel od nowości, BOSE. Moim zdaniem to są argumenty na tak, tzn. sensu wydania takiej kwoty, no może nie 47500, ale zbliżonej.

pojawiło sie ogłoszenie jakiego szukałem mocniejszy silnik i automat jest tu właściciel ?
a może już ktoś się kontaktował i cos wie na temat miciaka

https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...glio-verde-170km-tct-ID6D63TI.html#f6b8d6b25e

[MENTION=25304]adekt[/MENTION], w DE te auta kosztują między 51 a 57 tys.PLN, przebiegi od 40 do 70kkm.
https://www.mobile.de/pl/samochod/a...rx:2015,ful:petrol,ger:automatic_gear,pwn:110

Zadzwoń do właściciela, pogadaj, negocjuj i tak bardzo się nie przejmuj opiniami, bo takich aut będzie coraz trudniej kupić. Moja Córka 5lat temu uparła się na 135KM z TCT i już wtedy w PL były tylko 2 oferty (trochę "niejasne"), więc kupiliśmy drożej z DE i Córka do tej pory jest zadowolona. I nikt już nie pamięta, że ktoś te pięć lat temu też nie jeden się dziwił : "tyle kasy za małą Alfę, przecież one chodzą po ...." .
Udanych negocjaji i zakupów ;-)

[MENTION=25304]adekt[/MENTION], w DE te auta kosztują między 51 a 57 tys.PLN, przebiegi od 40 do 70kkm.
https://www.mobile.de/pl/samochod/a...rx:2015,ful:petrol,ger:automatic_gear,pwn:110

Zadzwoń do właściciela, pogadaj, negocjuj i tak bardzo się nie przejmuj opiniami, bo takich aut będzie coraz trudniej kupić. Moja Córka 5lat temu uparła się na 135KM z TCT i już wtedy w PL były tylko 2 oferty (trochę "niejasne"), więc kupiliśmy drożej z DE i Córka do tej pory jest zadowolona. I nikt już nie pamięta, że ktoś te pięć lat temu też nie jeden się dziwił : "tyle kasy za małą Alfę, przecież one chodzą po ...." .
Udanych negocjaji i zakupów ;-)

Od kiedy to mobile jest wyznacznikiem cen w Polsce :)

KoŁoS bardzo mało sprzedano MiTo QV w Polsce, w Rosso i w TCT. Nie zdziwię się nawet, jeśli to auto pójdzie za cenę wyjściową, jeśli pojawi się ktoś kto konkretnie takiego modelu szuka.

Ostatnia edycja:
A można prześledzić historię tego samochodu?

Ja chętnie bym przepłacił za nowe Mito. Ale FCA nie chce moich pieniędzy.

A można prześledzić historię tego samochodu?

Ja chętnie bym przepłacił za nowe Mito. Ale FCA nie chce moich pieniędzy.

To właśnie m.in. świadczy o braku atrakcyjności tego modelu i nieadekwatnej cenie, co przełożyło się na ilości sprzedanych egzemplarzy.

Pewna historia, i bezwypadkowość, jest dla mnie osobiście ważniejsza, niż skóra i panorama :)

A skąd wątpliwości co do tych kwestii w przypadku tamtej od pierwszego prywatnego właściciela? Przypomnę, ze w tej salonowej jest szpachel w gratisie :)

Amortyzatory
Powrót