Cześć,
zastanawiam się nad zakupem Alfy Romeo MiTo 1.6 JTDM 16V Turismo. Jeszcze nie widziałem auta na żywo, bo stoi dość daleko od mojego miejsca zamieszkania, dlatego chciałbym najpierw zapytać, czy według Was warto jechać ją oglądać.
Mój budżet na zakup auta to maksymalnie około 15 tys. zł. Ta konkretna sztuka kosztuje 12 tys. zł i ma około 190 tys. km przebiegu.
Szukam auta dość kompaktowego, raczej miejskiego, ale chciałbym, żeby miało około 100 KM, tak żeby dało się nim normalnie jeździć na co dzień i czasem wyskoczyć gdzieś w weekend, często jeżdzę gdzieś po drogach krajowych, a takie autko może się nadać.
Na co szczególnie zwrócić uwagę przy tym silniku 1.6 JTDM 16V 120KM. Czy ten przebieg jest jeszcze akceptowalny??? Najbardziej ciekawi mnie co uważacie o tym silniku, czy ten Diesel jest warty uwagi, czy lepiej rozejrzeć się za 1.4 MA 105 KM, no bo słyszałem, że ten moduł MA przy wyższym przebiegu to gwarantowany wydatek zrzędu 4 tys. złotych
Alternatywnie szukałem jakieś Mazdy 2, Forda Fiesty albo Hyuandaia i30, ale te Alfy są przepiękne