Zakup auta

• Autor wątku Autor wątku bodzio_piotr
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Myślę, że przebieg dużo wiekszy patrząc po pedałach. U mnie jest 142kkm i gumy wyglądają prawie jak nowe. Poszukałbym innej sztuki, w tej cenie napewno znajdziesz.

Masz blisko to sie umow na jazde, zabierz do aso na przeglad. Co my tu z paru zdjec powiemy? Ze super a moze ze zlom, bez przesady. Jestes zainteresowany sprawdzaj, nie umiesz sam, zabierz mechanika

rzeczywiscie pedał sprzęgła jest przetarty, co nie mówi nic o przebiegu - Jak by ktoś chciał to ukryc to by kupił gume na pedał. Skórka wygląda na zdrową, kierownica nie jest obtarta, ogólnie ładny. Ale to tylko magia zdjęć... musisz pojechac, zobaczyc, dotknąc i się przejechac. Zapros kogos z forum kto mieszka blisko ciebie.

Przy takiej cenie samochodu wydatek paru stówek na ASO wydaje mi się oczywisty - ze zdjęć to tylko można sobie gdybać. Auto jest z Francji i raczej trudno, żeby nie miało żadnych "zadrapań", a na zdjęciach lakier wygląda perfekcyjnie - przyjrzał bym się temu....

Właśnie na żywo to on jest dopiero wycackany, jakby dopiero co z fabryki wyszedł. Kumpel go widział w komisie i znalazł mi ofertę na internecie. I sam powiedział że na zdjęciach kiepsko wyszła. A w realu wypas.
A Czy z wyposażenia jej coś brakuje?? czy ma wszystko.
A druga sprawa nie dowiedziałem się co do poduszek powietrznych, tutaj pisze że jest x0, możliwe że literówka, może miało być 8.
Dzięki za podpowiedzi.
Do ASO to na pewno podjadę na sprawdzenie.
A co do mechaników to rzadko który zna się na AR. Mam inny model i boją się nawet dotknąć a co dopiero coś zrobić:)

Przebiegu bym się nie czepiał, kierownica wyglada na ten przebieg - pamietaj że to skóra i ma ona większą skłonnośc do polerki niż zwykła, zaś gumy były wymieniane.
Martwi mnie wyglad foteli, podłokietników. Niebywale idealny stan.
Sam ma skórę i mam mniejszy przebieg a tak fajnie nie wyglada :) Na fotkach nie widac całości fotela ale przy tym przebiegu nie unkinine są przetarcia na wyskokości bioder, zwłaszcza fotel kierowcy, spowodowane paskiem przy spodniach - chyba zę właścicelem był makler więc bedziesz miał odbite szelki na plecach - to taki dowcipas :)
Ale tak powaznie - stan tapicerki jest mozno zastanawiający - na ile mozna to stwierdzic z fotek.
Komora silnika moze tak wygladac jesli ma pelna historie w ASO i mechanik był pedantem lub auto jest po francuskiej kompieli, o których swego czasu było głośno w niektórych rejonach Francji :). Jakoś bezwypadkowośc tego auta jest dla mnie pod znakiem zapytania. Jesli tak jest to ktoś sie na pracował w przygotowanie tego auta.
Warto sprawdzić co się dzieje między wykładziną a podłogą, grubosc lakieru - wówczas moze dostaniesz odpowiedź. Obowiazkowo musisz sprawdzic sinik - sprawdz go na niskich i wysokich obrotach, dus go nadbiegiem to powinno wylapać bledy i wyslac na kompa, przewaznie sondy. Problem takiej diagnozy jest tym trudnijszy jak dawno zostały pokasowane błedy z kompa, wowczas mogą one wystąpić dopiero po przebiegu 100-300km a czasami i wiecej.
Auto warte zainteresowania ale wymaga doswiadczonego mechanika. Udanych alfołowów.

Tą alfę widziałem na automoto. Ale czy ten przebieg jest prawdziwy, strasznie niski i czy czasem lifting nie był w 2004 roku, chyba że pod koniec 2003r. Do tego automat. czy w alfach były automaty sellespeed czy zwykłe. Jak się sprawuje zmiana biegów, szybko czy wolno. Opowiedźcie coś na temat automatu. Szukam trochę nowszej alfy niż 2003-2004 i musi być silnik 2.4 JTD 175 KM, chyba nie robili wersji 200 KM w 166, dopiero w AR 159 taki jest. kwota nie jest wyznaczona do 50 tyś. Jak będzie coś lepszego i pewnego można dołożyć. Znajomy w holandi ma jakieś AR 166 na oku dla mnie ale cena Euro mnie powala;/

Trudno powiedzieć na podstawie zdjęć. To co mi się rzuciło w oczy to, że często miał pasażerów, u mnie skóra wygląda na oko lepiej. Kierownica u mnie też jest już lekko spolerowana, ale taki urok skóry. Sprawdź mieszek od gałki, po nim tez można czasami stwierdzić przebieg o ile ktoś go nie wymienił. U mnie przy 114 tys. nie ma śladu przetarcia. Co do fotela kierowcy nie widać go zbyt dobrze. Dosyć szybko przeciera się w nich rant oparcia, ale i tego może nie być jeśli auto robiło dłuższe trasy. Zawsze trzeba być nieufnym, ale często dobry stan tapicerki nie zależy od przebiegu tylko właśnie od tego czy auto było użytkowane na długich trasach czy raczej na dojazdy w mieście. No i jakiej postury i wagi był/byli kierowcy :)
Co do wyposażenia to z tego co widzę masz fulla na manualu czyli rewelka. Pełna elektryka fotela z pamięcią, sterowanie na kierownicy, tempomat itp. bajery, nawet szyberdach. Raczej ma wszystko co mogła mieć (no mogłaby mieć webasto, ale może ma) ta wersja. Aaaa nie ma telefonu :)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót