Zakup Alfy 166

• Autor wątku Autor wątku tomasz25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
no wiem o co chodzi, podwozie, nadwozie, audio, elektryka, fotele itp.

jednak przydałaby się dokładna lista punkt po punkcie, bo mam sporo czasu i mogę na prawdę dokładnie posprawdzać, przejechać samochodem tez bym przejechał, po dziurach też

No przedewszystkim pojeździć nim i sprawdzić jak się zachowuje na zimnym silniku jak i na ciepłym (silnik,skrzynia)
Jak się zwiecha sprawuje
No i jak wygląda z zewnątrz z bliska i wnętrze czy zadbane
no i co ma na wyposazeniu

Bo to jest 3.2 to powinno mieć chyba wszystko?
Marek będzie wedział.

Marek będzie wedział.

Napewno nie ma wielofunkcyjnej kierownicy, nie widzę czujników parkowania, nic nie jest wspomniane o Dsp i rolecie tylnej szyby.

Ostatnia edycja:
No przedewszystkim pojeździć nim i sprawdzić jak się zachowuje na zimnym silniku jak i na ciepłym (silnik,skrzynia)
Jak się zwiecha sprawuje
No i jak wygląda z zewnątrz z bliska i wnętrze czy zadbane
no i co ma na wyposazeniu

A nie lepiej samemu jechać i ocenić? Jakbyś byl zainteresowany to byś sie wybral i sam obadal , a nei wysyłał biednego maryjana. Szkoda tylko chlopaka męczyć bno i tak nic z tego nie wyjdzie:sarcastic:

Masa dobrze radzi bo patrzac na podejście mariana do swojego auta to od razu można powiedziec że auto z ogłoszenia będzie igła:)

Wiadomo, że trzeba obejrzeć osobiście ale zawsze warto, aby ktoś inny wcześniej obejrzał jeśli mieszka blisko. Nie każdy potrafi dobrze auto zdiagnozować ale czasem już na pierwszy rzut oka nawet laik znajdzie masę usterek, wtedy na takie auto szkoda czasu.

Ale faktycznie marian to może akurat nie jest dobra osoba :sarcastic:

jutro w piątek ruszam po sprzęta, zobaczymy co to potrafi w stosunku do 2.5
choć obawiam sie że mogę poczuć pewien niedosyt jak zsiąde z vfr800

ehhh, motor, to jest to, to jest ta wlaściwa prędkosc : >

Ja to zawsze powtarzam, że nie ma co posyłać kogoś na sprawdzenie bo czym jest te 200-300zł w porównaniu do ceny samochodu? Jak ktoś naprawdę szuka takiego auta to pojedzie i sprawdzi sam. najwyżej wróci uboższy o kilka setek. Taka sama sytuacja była jakiś czas temu z 147 GTA gdzie kolega forumowicz bardzo chciał poznac zdanie osób trzecich na temat alfy a samemu jakoś sie nie rwał by ją obejrzeć. Dla mnie śmiech na sali ale to moje zdanie, nie kązdy musi się zgodzić...

znaczy tak, ja to zawsze robie tak
telefonicznie sprzedający mnie zapewnia, że: to działa super, to działa super, tutaj nie był bity, nie ma rdzy itd

no i jak tak wszystko super i bezproblemowo potwierdzi 5 razy, to myśle że szanse dobrego zakupu zwiększają się bardzo

oczywiście bardzo ważna jest historia auta, najlepiej kontakt do osoby ostanio autem jeżdżącej, komisy przecież muszą mieć takie namiary

Ta 3,2 zdaje się być fajna. Ale co za pomysłowy Dobromir zainstalował na podsufitce to obrzydliwe plastikowe badziewie?!
Jedno jest pewne - fan marki to to nie był.

Masa ja chętnie pojechałbym sam
Ale w PL będę dopiero w kwietniu także do tej pory mogę polegać tylko na kimś chętnym kto pojedzie

Gadałem ze sprzedającym ale poza zachwalaniem i informacjami ze ta alfa ma wszystko nic więcej się nie dowiedziałem
Bo wiadomo działa super, nie bita, nic nie stuka, nie puka, panie jak nówka z salonu, niemiec plakał jak sprzedawał

I takie to gadanie z handlarzem :P

Mi też się zdaje fajna i jeśli ktoś faktycznie, naprawdę szuka i chce 166 3,2 to już powinien dawno ją testować. Wielkiego wyboru nie ma, a będzie coraz mniejszy i w coraz gorszych kondycjach - kolejni użytkownicy, niejednokrotnie oszczędzający na aucie kupujący na rok, dwa i "podaj dalej", pokręcone i tajemnicze historie itd itp.
Jedynie to LPG.., no warto historię zbadać ewentualnych innych oszczędności na niej.
Ale ludzie - za 19tys ! ,a niech i nawet plus 5-8 na początek (zawieszenie, rozrząd, nagrzewnica, hamulce, klima niespodzianki) i mamy wóz ze świetnym charakternym V6, super brzmiący, fajnie się prowadzący i pięknie prezentujący. No, powiedzmy sobie szczerze - deska zalatuje trochę niestety stylem lekko emeryckim i latami 90tymi, z tym swoim zielonym podświetleniem ale w szarościach jej jeszcze całkiem, calkiem.
Właśnie to szare wnętrze - chyba najlepsze w 166 (jak przemalować beżowe na takie ??? ;) )
Ale wracając do omawianej tu oferty - nie wiem, czy są inne - w tej cenie takie auta jeszcze - z takim brzmieniem, takim silnikiem.

No, powiedzmy sobie szczerze - deska zalatuje trochę niestety stylem lekko emeryckim i latami 90tymi, z tym swoim zielonym podświetleniem

No wiesz, jak możesz! ;)
Primo lata '80 i '90 to najlepsze lata, a po drugie czerwone akcenty w podświetleniu zegarów robią robotę :)
Zresztą, zdecydowanie wolę to zielone niż niebieskie a'la Golf :D

No wiesz, jak możesz! ;)
Primo lata '80 i '90 to najlepsze lata, a po drugie czerwone akcenty w podświetleniu zegarów robią robotę :)
Zresztą, zdecydowanie wolę to zielone niż niebieskie a'la Golf :D
a jak komuś nie pasuje zielone, to zawsze może zmienić na inne. W zrób to sam jest cała fotorelacja :)

a jak komuś nie pasuje zielone, to zawsze może zmienić na inne. W zrób to sam jest cała fotorelacja :)

Źle poskładam i będzie trzeszczeć , będzie porysowane, o nie :)

No niestety, 166tki nie są bez wad i nie można ich zbyt bezkrytycznie i dzihadowo widzieć (źle rozwiązana wentylacja wnętrza skutkująca parowaniem nadmiernym szyb w pewnych okolicznościach, wystrój wnętrza i deski z tymi zielonkami, rodzaj skóry kierownicy (brrr...), nawigacja bez map, cieknąca nagrzewnica, stukające fotele pasażera, marnie wykonane malowanie ( czy co to jest - jakaś zewnętrzna powłoka plastikowa? ) części elementów przynajmniej w beżowej wersji, o i takich "smaczków" trochę się znajdzie, żeby za słodko nie było :) ) .

Ale ma też pare zalet - np. fajny schowek na środku deski ;)

A poważnie, jak wszystko - ma wady i zalety, na szczęście przynajmniej w przypadu V-ek o wadach łatwo zapomnieć po odpaleniu !

Byłem , widziałem , jechałem. Czekam na symboliczny przelew od zainteresowanych, bo jest o czym opowiadać : >

Amortyzatory
Powrót