• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[GTV] Zakup Alfa Romeo GTV

Panie [MENTION=32628]maras37[/MENTION], nie "ILE", bo miał Pan pod nosem czarną GT 3.2 w całkiem fajnym stanie (siedziałem, macałem) kolejno za 26, 24 i ostatecznie 20k zł :)

Nie przeglądałem ogłoszeń z GT już jakiś dłuższy czas ,ale ostatnio myślę też o wersji 3.2 .....a gdzie była ?masz Pan jakiś link Panie ...?:D

Mam zdjęcia GT 3.2. Ktoś chce to dawać maila.

Ma ktoś godnego polecenia, ładnego GTVa w rozsądnych pieniądzach?

Ryloon wytrzymał nerwowo i kupił okazyjnie. Ja tak kupiłem Spidera choć ryzykowałem bo auto kupiłem w ciemno ale się udało.
Temat zakupu rozpoznawalem 9mcy w tym czasie oglądając kilka 3.0 V6.
Jak pojawiła się ta niebieska Niemka to wziąłem bo oryginalna i niedroga była. Ale co się zaoszczędzi przy kupnie to trzeba wydać przy "odrestaurowaniu"-co też czynię i nie liczę jej [emoji7]
Wkrótce ją przedstawię na forum bo zbliżają się jej 20ste urodziny.

Wie ktoś który ASO w Trójmieście jest godny polecenia. Chciałem tego Spidera z Gdyni ocenić.

Dzisiaj oglądałem na szybko tego czerwonego spidera Ts-a ,co jest z Poznania przy obornickiej w komisie ....kiepski jest na żywo maska ,zderzaki przód tył z innego auta kolor strasznie się różni ,brak ori scudetto ..maska podziobana od kamieni ...środek wyglądał dobrze dach też .silnik nie wiem nie słuchałem nie miałem czasu ....nie dał bym tych pieniędzy za niego ...

https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-spider-ID6yMen3.html

ten z Gdyni wygląda przyzwoicie ,ciekaw jestem czy ten srebrny z przekładką 3,0 poszedł bo nie widzę go ostatnio ,chciałem go podjechać też zobaczyć dokładniej..

Ostatnia edycja:
Bo to nie są normalne objawy dla Gtv/Spider.
Niekoniecznie. W mojej Sportivie mam to samo, czyli rdza na błotnikach, wyłazi na wierzch. Zdjąłem plastikowe nadkole i okazało się, że metalowe nadkole jest w dużej części przeżarte, trzyma się tylko na izolacji/konserwacji. Jest tam jakiś gumowy przewód, który najwyraźniej się zatykał i woda się zbierała między błotnikami a nadkolami

Tak z ciekawości, mierzyłeś te błotniki miernikiem lakieru ?
Nie. Auto kupiłem trochę przez przypadek, nie wiedziałem, że to ES. W jednym miejscu był mały bąbel więc się tym specjalnie nie przejmowałem. Po roku zaczęło wychodzić coraz więcej więc postanowiłem tam zajrzeć. No i się zdziwiłem. Po zdjęciu nadkoli okazało się że metalowych nadkoli prawie nie ma a rdza przechodzi na błotniki. Błotniki od wewnątrz wyglądają na oryginalne, śladów napraw nie widziałem

Tak z ciekawości zapytam czy ktoś może oglądał tą jedyną w swoim rodzaju GTVkę w dieslu? :rolleyes:

Otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-gtv-1-9-jtd-klimatyzacja-ii-wlasciciel-skora-xenon-zobacz-ID6yI63N.html

Diesel 120KM w Gtv i do tego stożek zasysający gorące powietrze z komory silnika. Jakieś nieporozumienie.

Ostatnia edycja:
Tak z ciekawości zapytam czy ktoś może oglądał tą jedyną w swoim rodzaju GTVkę w dieslu? :rolleyes:

Otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-gtv-1-9-jtd-klimatyzacja-ii-wlasciciel-skora-xenon-zobacz-ID6yI63N.html

Ja chętnię ją wezmę dla paru gratów na spółkę z kimś. Silnik i cała reszta dla drugiej osoby. (ja potrzebuję bardziej rzeczy z wnętrza i karoserii, maska, zderzak).

Ja chętnię ją wezmę dla paru gratów na spółkę z kimś. Silnik i cała reszta dla drugiej osoby. (ja potrzebuję bardziej rzeczy z wnętrza i karoserii, maska, zderzak).

Gdyby to był przedlift to też byłbym chętny na kilka drobiazgów z wnętrza. Jeśli zdecydujesz się na zakup i rozbiórkę to daj znać, pewnie i tak się po coś zgłoszę :D

Tak sobie myślałem, że to może być fajny projekt na powrót do oryginału. Buda i wnętrze wydają się kompletne i niezbyt zmęczone. Cena też spoko.

Niekoniecznie. W mojej Sportivie mam to samo, czyli rdza na błotnikach, wyłazi na wierzch. Zdjąłem plastikowe nadkole i okazało się, że metalowe nadkole jest w dużej części przeżarte, trzyma się tylko na izolacji/konserwacji. Jest tam jakiś gumowy przewód, który najwyraźniej się zatykał i woda się zbierała między błotnikami a nadkolami
Nie. Auto kupiłem trochę przez przypadek, nie wiedziałem, że to ES. W jednym miejscu był mały bąbel więc się tym specjalnie nie przejmowałem. Po roku zaczęło wychodzić coraz więcej więc postanowiłem tam zajrzeć. No i się zdziwiłem. Po zdjęciu nadkoli okazało się że metalowych nadkoli prawie nie ma a rdza przechodzi na błotniki. Błotniki od wewnątrz wyglądają na oryginalne, śladów napraw nie widziałem

Dużo Sportiv w Polsce nie ma, więc mam nadzieję że to nie ta;
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...2-0-ts-edizione-sportiva-unikat-ID6yRbCh.html

Człowiek kupił ją na początku marca 2017 za 10k zł (lub mniej jeśli dobrze stargował) i wystawia po miesiącu za 16k zł. Tutaj marcowe ogłoszenie za 9900 zł
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-gtv-2-0-t-s-lusso-2002-r-159150-km-ID6yMYuT.html#

Wizualnie nie zmieniło się nic, poza podkłądką pod przednią tablicę.

- - - Updated - - -
[MENTION=37307]komooornik[/MENTION] czy ta z ogłoszenia to twoja ex?

Ostatnia edycja:
Nie. Mam swoją od 3 lat. Właśnie dziś wróciła z wymiany oleju i filtrów?????? Przez te nadkola też nie wygląda rewelacyjnie ale właśnie jestem na etapie wewnętrznej walki o ekonomiczny sens naprawiania tego. Żona chce żebym to zrobił bo to głównie ona użytkuje Alfę, twierdzi, że rewelacyjnie jeździ się nią do pracy (autostrada). Więc chyba pójdzie do blacharza i lakiernika. Bo taki samochód musi wyglądać nieskazitelnie

- - - Updated - - -

Nie. Mam swoją od 3 lat. Właśnie dziś wróciła z wymiany oleju i filtrów

Tak sobie myślę - a może ktoś byłby chętny do przygarnięcia mojej Sportivy? Nie wiem czy chcę bawić się w naprawę jej przypadłości ( nadkola i błotniki) a szkoda by zmarnował się taki egzemplarz.

Amortyzatory
Powrót