omron8
Nowy
- Auto
- 155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.
Bez przesady. Zejdziesz w trasie do 8l/100km. Oczywiście trasa transie nie równa...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Na wyjeździe urlopowym uzyskałem 9,5/100 LPG, a można przyjąć spalanie gazu jako 1,2 benzyny, to wyjdzie 8/100Panowie, to prawda, że 2.0 TS w trasie można zejść do 8 l/100km? Bardzo trzeba się starać, czy po prostu nie szaleć?
Wszystko zależy jaki olej masz zalany. Ja na mobilu robiłem spalanie mniejsze o 0,5 litra na 100 km. Wszystko za sprawą mniejszej lepkości oleju i dzięki temu lepiej smaruje panewki i pierścienie przez co jest mniejsze tarcie i silnik mnie się męczy. Oczywiście mówię o temperaturze optymalnej dla tego oleju czyli 15-16,5 %celcjusza bo poniżej tych wartości mobil mocno gęstnieje. Dlatego mój zaufany sprzedawca i specjalista od mechaniki gdzie sperwisuję bellę zaleca żebym zmieniał na zimę na ten olej ze Szwecji.macie może jakieś zestawienie ile spala przy prędkościach autostradowych (chociaż zakres 130-160 km/h)? Szukałem ale znaleźć nie mogę...
O widzisz, to jest bardzo ciekawa informacja. Dziękuję
Gdzie powinny być te znaczki Pininfarina? Tyle się o nich słyszy, a nawet w google nie mogę znaleźć zdjęć z tymi znaczkami
Bez takich dobre? :lol:
Duke75 - jak chcesz to podbijaj, tylko napisz na PW kiedy![]()
Dzięki! Odezwę się
Byłem obejrzeć tą z Olkusza. Przebieg 108 tys, jestem w stanie w niego uwierzyć bo wnętrze nie jest zbyt zmęczone. Lakier dość ładny. Jakieś drobne ryski, ale nic ponad normę. Opony pirelli pzero. Czar prysł po odpaleniu: panewki wręcz krzyczą o wymianę. Wkręciłem ją na może 2,5 tys obrotów i myślałem, że wyskoczą przez maskę. Spaliny czyste, przezroczyste, bez dymu. Tak czy inaczej nawet za bramę nie wyjechałem. Szkoda, liczyłem na dobrą sztukę i przejażdżkę. Za powiedzmy 5 tys bym wziął i wyremontował