• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[GTV] Zakup Alfa Romeo GTV

Ja to widzę tak: albo nie ma odważnego żeby wejść w V6 TB albo jednak nie jest warta tej ceny.
Zdjęcia nigdy nie pokażą prawy tym bardziej jeśli sprzedający będzie chciał coś zamaskować i wymyśli dobrą historyjkę.

Zastanawia mnie, dlaczego ten egzemplarz nadal wisi po ponad 3 tygodniach:
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-gtv-2-0-turbo-v6-202km-zamiana-ID6BFCS6.html

Kusi mnie cholernie, ledwo się powstrzymuję i walczę z myślami.
podejrzane momenty: spasowanie elementów, scudetto jest chromowane, a powinno być czarne, emblemat z tyłu jest nowy, więc albo koleś jest alfaholikiem albo ktoś wjechał w tył, auto nie jeździło zimą, ale było wystawione na sprzedaż jakieś 1.5 roku temu w Lublinie, więc wiele tych zim nie nieprzejeździło, kolorystyka jest na plus, ale nie porywa mnie aż tak jak inne kombinacje (subiektywne - mogłaby być lepsza), rybka z tyłu na klapie oznacza, że olej był tylko dolewany a nie wymieniany. Na plus - przebieg, który daje nadzieję na nieco niższe wydatki początkowe.

Bo turbo, bo przedlift, bo tylny zderzak miał małe bum, bo silnik jest mokry... Na przebieg w ogóle nie patrz, zazwczaj nie ma nic wspólnego ze stanem ;)

Jeśli już chcesz turbo, to dużo lepiej prezentuje się ex-Arkowa niebieska, obecnie w Łodzi wisi za ok. 8k zł

Po prostu trzeba jeździć i oglądać. Moża trafić fajnego TS'a i gówniane 3.0. Ja przed kupieniem swojej obejrzałem chyba z 10.

Bo turbo, bo przedlift, bo tylny zderzak miał małe bum, bo silnik jest mokry... Na przebieg w ogóle nie patrz, zazwczaj nie ma nic wspólnego ze stanem ;)

Jeśli już chcesz turbo, to dużo lepiej prezentuje się ex-Arkowa niebieska, obecnie w Łodzi wisi za ok. 8k zł

Właśnie tej nawet nie rozważałem by pojechać i obejrzeć, bo skoro wisi już ze 2 miesiące na aukcji, to stwierdziłem, że na pewno wiele osób już ją widziało i z nią jest wszystko nie tak. Wiem, że nie znajdę dobrej 2.0 V6 za ~10k zł, ale szukam przynajmniej jakkolwiek sensownej bazy do dalszych inwestycji.

ja bym nie skreślał od razu tylko powodu tego że ktoś umył silnik przed zrobieniem zdjęcia. Znaczek na klapie może jest po prostu dobrze zachowany, jeśli lakier jest oryginalny to naprawdę ktoś dbał o ten egzemplarz bo wygląda bardzo ładnie. Jedyna niewiadoma to silnik, więc może warto obejrzeć. Amatorów GTV wcale nie jest tak dużo :)

Właśnie tej nawet nie rozważałem by pojechać i obejrzeć, bo skoro wisi już ze 2 miesiące na aukcji, to stwierdziłem, że na pewno wiele osób już ją widziało i z nią jest wszystko nie tak. Wiem, że nie znajdę dobrej 2.0 V6 za ~10k zł, ale szukam przynajmniej jakkolwiek sensownej bazy do dalszych inwestycji.

Równie dobrze jeszcze nikt jej nie oglądał - co raczej bym obstawiał.

Jeśli kogoś interesuje - egzemplarz już sprzedany - nie, nie ja kupiłem :P
Zostaje tylko ten Verde Sargassi i czekanie na kolejne. Już od roku szukam. :<

Ten Verde Sargassi już podobno nie żyje.. Miałem jechać w piątek go oglądać. Smutny Pan dzwoni dzisiaj z info, że niby to chciał go uruchomić i pojeździć przed moją wizytą natomiast w czasie jazdy zaświeciła się kontrolka oleju, przy 3tys obrotów słychać panewki...

Ten Verde Sargassi już podobno nie żyje.. Miałem jechać w piątek go oglądać. Smutny Pan dzwoni dzisiaj z info, że niby to chciał go uruchomić i pojeździć przed moją wizytą natomiast w czasie jazdy zaświeciła się kontrolka oleju, przy 3tys obrotów słychać panewki...

Na pewno panewki? Nie trzeba czasem tam wyregulować zaworów?

Ten verde sargassi sprzedawał się też w kwietniu ub. roku za podobną kwotę w Lublinie. Wtedy wyglądał lepiej.

Rozmawiałem ze sprzedającym Verde sargassi i wygląda na to, że to jednak panewki. podobno znalazł też używany silnik do niej. Ale to już nie będzie oryginał

za 30tysiaków powinna błyszczeć jak nowa a tu brak radia i chińskie opony... no i pod spodem gnije, pogięte progi na odpływach więc pewnie w środku zeżarte jak moje i wygląda jakby była już raz pod spodem robiona. Za 10 może się znajdzie jakiś amator :)

za 30tysiaków powinna błyszczeć jak nowa a tu brak radia i chińskie opony... no i pod spodem gnije, pogięte progi na odpływach więc pewnie w środku zeżarte jak moje i wygląda jakby była już raz pod spodem robiona. Za 10 może się znajdzie jakiś amator :)
Łudzisz się, że te egzemplarze z mobile.de po 8-10K € błyszczą jak psu klejnoty? ;)
Bo ja szczerze wątpię.
Pozdrawiam.
Rafał

nie wiem, ale jakbym miał sprzedawać 20-letnie auto dla konesera za 30 tysiaków to radio raczej bym zostawił :)

Załączniki

• IMG_20190302_121005.jpg
    IMG_20190302_121005.jpg
    144.5 KB · Wyświetleń: 13
  • IMG_20190302_121026.jpg
    IMG_20190302_121026.jpg
    153.3 KB · Wyświetleń: 16
Norma to nie jest, ale jeśli auto jeździ od początku w kraju i jest użytkowane cały rok, to po 15 latach coś może się pojawiać. Myślę, że porządne oczyszczenie i zabezpieczenie podwozia, załatwi sprawę.

Amortyzatory
Powrót