Zakup 166 - kilka pytań

nie jestem audiofilem, różnica jest na pewno (dziwne jak by jej nie było), mam podkręcone niskie i wysokie tony, zaznaczoną opcję Loudness, starcza mi to. Choć system Bose w A8 jest o niebo lepszy, lecz na pewno gra lepiej niż seria w np w, Lagunie '99, nowej Jett'ce '06.

Dawid zmien avatar bo na sam widok jest mi zimno... Ja mam seryjne glosniki i rowniez potwierdze ze nie ma tragedii. Bas ladny

Ile ludzi tyle opini. Jak dla mnie gra fatalnie. Poprzednio miałem 156 z BOSE to choć "dupy nie urywało" (w sensie jakości) to grało przyjemnie. A dla mnie seryjne nagłośnienie w 166 to totalny szajs. Nie gniewajcie sie chłopaki ale takie mam zdanie na temat tego nagłośnienia. Jedyna rzecz która mnie irytuje w mojej 166. Ale to był świadomy wybór , bo o zakupie przesądził świetny stan techniczny auta.

BArdzo ładna kapselek. Zdaje się ze FULL opcja... Ja osobiście bym się napalił - szczerze bardzo mi się podoba. Zdjęcia lekko tuningowane i pewnoe od handlarzyny aleeee... Rzuciło mi Się w oczy niski stan płynu chłodniczego z zbiorniczku wyrównawczym i wydech jakiś koślawy mi się wydaję+ jakoś koślawo założona pokrywka zasłąniająca zbiorniczek z płynem hamulcowym(nie wiem czy płyn hamulcowy ma to jakiś wpływ na prawidłową prace automatu)... Ogólnie ja bym się nią zainteresował. No i 128 przebiegu BUUUUUHAHAHA ewidentnie kręcona. No ale wiesz obejrzysz ocenisz.

Ostatnia edycja:
Wiesz Masa ja się wogóle nie napaliłem na nią.
Zdjęcia ładne bo profesjonalnie wykonane i zawsze można w photoshopie poprawić.
Fakt że handlarz bo inne oferty jego o tym mówią.

Co do oceny to nie mam takich "oczu" by dostrzec takie szczegóły i dzięki za nie.
Co do Alfy to podobno ma ASR a nie ma przycisku jej wyłączenia przy dźwigni biegów.

Co do przebiegu to tu już sprawa dziwna bo faktycznie mały ale jak wiesz w niemczech można to sprawdzić bo salony mają obowiązek ewidencji i przekręty z tym są tam karane no ale jak wiadomo "Polak potrafi"

... A napaliłem się na inną Alfę

Szkoda , że INNI koledzy nie chcą Ci poradzić bo zapewne zależy Ci jak by kilka osób sie wypowiedziało... Nie wiem czy sie wstydza czy co;)

Jakoś przeżyje.

W środę mam zamiar ją obejrzeć choć obiektywnej oceny nie wydam bo po 1 się nie znam a po 2 Alfy są tak ładne że napewno mi się spodoba.

Dzięki za odpowiedź

Ps. Zdjęcia środka przesłał mi mailem i mogę je podesłać

Masz wielkiego plusa- szukasz alf przedliftowych w górnych widełkach cenowych czyli teoretycznie zadbanych. Ta którą jedziesz obejrzeć ma plusa , że od milosnika marki wiec napewno zadbana. Zdjecia mozesz wkleic chetnie zobacze z ciekawości chociaż.

Hej,
pierwsza Alfa ta 2.5 V6 mega odpicowana, widać, że handlarz. Auto napewno nie ma tak niskiego przebiegu o czym świadczy wytarta kiera obok drewna oraz fotel kierowcy. Zdjęcia są podpicowane.
Druga Alfa ta 3.0 V6 wydaje się przyzwoita ale wiesz wszystko okaże się na żywo.

Jak dla mnie to tam poziom płynu jest ok bo minimum jest poniżej tego grubszego plastiku a tego nie widać. Mnie się natomiast wydaje że tylne koła stoją tak /-\ co jest oznaką że trzeba zrobić zawiechę z tyłu. Mimo to ja bym brał właśnie tą. Pewnie nie ma takiego przebiegu ale drugiej z takim wyposażeniem ciężko będzie znaleźć.

Amortyzatory
Powrót