[Giulietta] zacinanie się stacyjki

rozewo

Nowy
Auto
Giulia
Witam

Jak w temacie kluczyk dochodzi do pozycji do odpalenia i koniec blokada nie można uruchomić auta dopiero ponowne przekręcenie od początku zazwyczaj zwalnia stacyjkę. Czy ktoś miał podobny problem? Stacyjka blokuje się tylko w pozycji do odpalenia niestety zdarza się to coraz częściej.

podmień kluczyk i zobacz czy sie to powtarza. Powino działać bez problemu

a nie jest tak przypadkiem że przekręcasz kluczyk do końca tylko rozrusznik milczy?

Ja myślę ze jest OK
Mam tak samo, wydaje mi się że jest to swojego rodzaju blokada, ze jak ci zgaśnie auto to nie od razu palisz tylko wykonujesz jakby "reset" komputera silnika i całej reszty
taka moja teoria, ja sie przyzwyczaiłem :)

Moja stacyjka działa tak samo, a więc ten typ tak ma. Zostawisz na chwilę w pozycji wyłączone i trzeba przestawić kluczyk na ON. Wygląda to tak jakby elektromagnes zwalniał kluczyk po rozkazie z komputera, jak ten zdąży zasnąć to trzeba obudzić :D

Ja myślę ze jest OK
Mam tak samo, wydaje mi się że jest to swojego rodzaju blokada, ze jak ci zgaśnie auto to nie od razu palisz tylko wykonujesz jakby "reset" komputera silnika i całej reszty
taka moja teoria, ja sie przyzwyczaiłem :)
Jak ci zgaśnie auto i masz włączony start & stop to odpala momentalnie sam zanim zdążysz dotknąć kluczyka

kwestia jest taka, że po prostu przekręcając kluczyk jak się za bardzo przekręci, to on blokuje wtedy. następny ruch , któryc hchcesz wykonać.
Trzeba delikatniej przekręcac kluczyk pomiędzy poszczególnymi pozycjami

Amortyzatory
Powrót