• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zachodniopomorskie WARSZTATY

Parę osób mi poleciło właśnie jeśli chodzi o ustawienie zbieżności, ale żadna z nich nie posiada alfy, a alfa to nie vw:)

Alfy nie mozna porownac do niczego innego oprocz drugiej Alfy ;)Skoro maja taki extra sprzet to chyba juz nie trzeba byc inzynierem by go obsluzyc.
A piekarzy to chyba nie zatrudniaja.Wiec mysle,ze bedzie dobrze.Maja wprowadzone wszelkie ustawienia w komputerze,wiec chyba zrobia jak nalezy.Zawsze mozesz wrocic na poprawke gdyby cos Ci nie pasowalo.Kiedys tez tam chcialem sie umowic,kazali tydzien czekac.A ja cierpliwy nie jestem.
Pojechalem do utechu i bylo dobrze.

Mi się nie spieszy chce poprostu aby było dobrze zrobione i mieć frajde z jazdy i nie tracić czasu na poprawki

No chłopaki poznałem maniaków alf którzy bardzo dobrze znają, rozbierają i składają alfy. Zaczynają do tego robić mapy i są w dobrej cenie ale są sprawdzeni przeze mnie i teraz do nich jeżdżę jeśli potrzebuję skomplikowane rzeczy robić. Podaje namiary: Ul. Goleniowska 63, Lubczyna tel: 660412121 Radek

No chłopaki poznałem maniaków alf którzy bardzo dobrze znają, rozbierają i składają alfy. Zaczynają do tego robić mapy i są w dobrej cenie ale są sprawdzeni przeze mnie i teraz do nich jeżdżę jeśli potrzebuję skomplikowane rzeczy robić. Podaje namiary: Ul. Goleniowska 63, Lubczyna tel: 660412121 Radek

Dzwonię tam od 3 dni i nikt nie odbiera ;)

Potwierdzam chłopaki są połapani w robocie ;)
p.s
Nie Lubczyna tylko Rurzyce
pozdrawiam

Polecam Licencjonowaną Stacje Zabezpieczeń Antykorozyjnych Pojazdów Krzysztof Szubartowski Rust Check , ul. Generała Bema 17, Nowogard tel. 600 483 812. Odebrałem właśnie auto po kompleksowej konserwacji podwozia i profili zamkniętych. Konserwacja trwała 2 dni i jestem zadowolony z jej wykonania. Zdemontowane zostały wszystkie osłony silnika, nadkoli i inne. Podwozie zabezpieczone było najpierw czarnym Rust Checkiem a następnego dnia bezbarwnym oleistym preparatem tej marki. Cała karoseria z zewnątrz i w środku w profilach została zabezpieczona przezroczystym Rust Checkiem. Wszystko wykonane bardzo starannie. Na pewno więcej będzie można powiedzieć po zimie i w kolejnych latach eksploatacji. Pan Krzysztof jest bardzo sympatyczny i o zabezpieczeniach wie chyba wszystko. Wykonuje je od 20 lat. Cena za usługę to 500 zł. Myślę że adekwatna do nakładu pracy jaki trzeba było włożyć w takie przygotowanie auta.

Mechanik Alfa Romeo - Koszalin

Cześć wszystkim.

Możecie polecić jakiś warsztat w Koszalinie, gdzie ludzie mają pojęcie o 159?

Nie chce go oddawać do kogoś kto będzie mówił głupot o tym ze to masakryxznie awaryjne auto i że trzeba było kupić jakieś normalne (czytaj VW, BMW, AUDU):-)

Póki co szukam Alfy, ale chciałem się zorientować do kogo się kierować w razie awarii :-)

To jak będziesz miał problem to wtedy pisz, w Koszalinie jest kilku mechaników w zależności od czego . Ja mam kilku ogarnięty ale każdy jest od czegoś innego, a ostatnio to zacząłem jeździć do serwisu Auto Diug Słupsk - wymiana rozrządu. Wszystko w zależności co Ci się popsuje wtedy będziemy radzić i pomagać.

Witam
jako że stałem się szczęśliwym posiadaczem kabla OBD ll KKL , chciałem poinformować kolegów z okolicy zachodniopomorskiego że jakakolwiek diagnostyka i kasowanie błędów proszę pisać na maila.
Żeby się umówić.

Pozdrawiam

Skąd jesteś? Ja potrzebuje podłączyć pod komputer swoją alfę, która stoi w Szczecinie na ul. Jarogniewa. Nie odpala.

Jak do jutra nikogo nie znajdziesz to pisz podepniemy sie.

Tak na przyszłość.

Posiadam kabel obd II na bluetooth.

Teren:
Okolice Koszalina, Darłowa, Sławna.

Sprawa załatwiona. Narazie już nie potrzebuje podłączać pod komputer. Koleszka przeczyścił mi przekazniki i alfa jezdzi. Ale wielkie dzięki za zaoferowaną pomoc.

Jestem nowy, wiec przepraszam jesli cos robie nie tak jak trzeba... Do kogo najlepiej podjechac ( w okolicach Szczecina ) z taka sprawa: Alfa 159 1.9 JTDm, kupiona z usunietym DPF i zaslepionym EGR. Pod maska siedzi "jakis box". Poprzedni wlasciciel twierdzil, ze kupil auto w takim stanie. Podobno kontaktowal sie z jakimis specjalistami od Alfy i oni stwierdzili, ze jesli wszystko dziala jak nalezy, to lepiej tego nie ruszac... Ale konkretow zadnych nie mam, tzn czy to w ogole dziala? Podobno ma to dodawac wiecej "konikow" i tyle wiem. Dlatego szukam kogos naprawde dobrze zorientowanego, zeby zbadac co ta za "box" jest i czy mozna to jakos wywalic i zrobic konkretna mape? Mam nadzieje, ze to dobre miejsce i nie naruszam zasad regulaminu... Z gory wielkie dzieki.

W Szczecinie są dwie hamownie podwoziowe: V-Tronic na ul. Europejskiej i V-Tech na Golisza.
Tam można ocenić jaki wirus siedzi w aucie, ile dodaje i czy nie jest niebezpieczny.
Wtedy ewentualnie wymiana na regularny chip.

Amortyzatory
Powrót