• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] zablokowana kierownica

darklew

Nowy
Auto
była: Alfa Romeo Giulietta 170 KM benzyna distinctive+, jest: giulia super benzyna, vulcano black
Dziś rano niespodzianka. Zablokowała się kierownica tak skutecznie, że w żaden sposób nie mogę jej poruszyć i nie mogę przekręcić kluczyka w stacyjce. Muszę lecieć do pracy, a później to chyba jakaś pomoc. Auto jeszcze na gwarancji.Czy jest sens dzwonić pod podany w gwarancji zielony numer?

Raz miałem podobnie, ale po paru chwilach szarpania się z kierownicą i kluczykiem, kierownica puściła. Tak niefortunnie się zablokowała, że w żadną stronę nawet mm nie chciała się ruszyć.
Pozdr.

To standardowa blokada - nie trzeba się szarpać tylko napiąc w jedną stronę i włożyc kluczyk wtedy się odblokuje. A na przyszłość nie zostawiaj auta ze skręconymi kołami

Rzecz w tym, że kierownicą nawet nie drgnie. Gdy się zablokuje normalnie, to minimalnie się skręca.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Dokładnie wiem o czym piszę - nie trzeba ją skręcać tylko naprężyć w jedną stronę tak aby włożyć kluczyk

Dziękuje wszystkim za pomoc. Potwierdzam to co napisał kolega Maciek -156. Po powrocie z pracy z bardzo dużą siłą pociągnąłem (naprężyłem) kierownicę w jedną stronę i blokada puściła. Blokowałem tak koła wielokrotnie wcześniej i blokada puszczała przy delikatnym poruszeniu kierownicy podczas obracania kluczyka - tak zresztą opisana jest ta czynność w instrukcji. Nie przypuszczałem, że zablokuje się tak mocno. A niektórzy powiadają, że to auto dla kobiet...

Miałem podobnie w maksymalnym skrajnym położeniu i ni hu.. nie mogłem przekręcić klucza. Napinałem delikatni i z siłą, nic nie pomogło. Dopiero jak obiema rękoma chwyciłem a kolega z oporem przekręcił kluczyk.

Amortyzatory
Powrót