[146] Z jakich fiatów pasują części?

• Autor wątku Autor wątku makoomba
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

makoomba

Guest
Witam,
Jestem nowym, szczęśliwym posiadaczem Alfy Romeo 146 1.6 Boxer.
Autko kupiłem z pewnymi usterkami, za naprawę których chcę się teraz wziąć. W związku z tym że mam dużo lepszy dostęp do części fiata niż alfy mam pytanie z jakich modeli fiata będą pasować do mojej alfy:

*przeguby
*wahacze
*tarcze hamulcowe

pozdrawiam
m@koomba

Ostatnia edycja:
ja mi podasz nr nadwozia to Ci podam nr-ki czesi jakie pasuja i od jakich autek:)

Wystarczy wejść na stronę sklepu online IC i tam każdy może sobie sam sprawdzić z czego podejdzie konkretna część i jakie są numery, nic prostszego:)

wiem,ze marea,coupe odpada bo maja dluzsze wahacze.

Kolego nie wprowadzaj w bład do alfy145 pasują wahacze od fiata Marei , za to nie basują od bravo-brava , są za krótkie.Pozdr

Alfa 145 ,146Gtv ,fiat bravo( [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]2.0 HGT 20V),Fiat Coupe,Marea ,Lancia dedra,Lancia delta II
[/FONT]

Alfa 145 ,146Gtv ,fiat bravo( 2.0 HGT 20V),Fiat Coupe,Marea ,Lancia dedra,Lancia delta II

Należy jeszcze rozgraniczyć 145 z silnikami boxer oraz TS. Do tych drugich znaczne więcej części pasuje od fiatów. W przypadku bokserów tak słodko już nie jest. Jeżeli się mylę proszę o wyprowadzenie z błędu ;)

kolega aquarius01 ma racje do bokserkow ciezko dopasowac zawiechce i przeguby od fiatow badz tez od alf z innymi silnikami ale wachacze nie sa drogie cos ponad 100pln za sztuke

Należy jeszcze rozgraniczyć 145 z silnikami boxer oraz TS. Do tych drugich znaczne więcej części pasuje od fiatów. W przypadku bokserów tak słodko już nie jest. Jeżeli się mylę proszę o wyprowadzenie z błędu ;)
Zgadza się. W boxerach przeguby,zwrotnice i amortyzatory są inne niż w TS.Waczacze są identyczne.No i oczywiście tył cały jest identyczny.

Brava/bravo to to samo co 145/146 wiem bo ojciec ma brava i czesci pasuja, zawieszenia to od 1.4 brava pasuje

Brava/bravo to to samo co 145/146 wiem bo ojciec ma brava i czesci pasuja, zawieszenia to od 1.4 brava pasuje

Panowie nie róbmy bałaganu. Założyciel wątku porusza się boxerem i pewnikiem o takie zestawienie mu chodzi. W przypadku TS'ów czyli okresu produkcji 145 ściśle kontrolowanego przez fiata faktycznie tak jest i wiele części jest zamiennych między markami tego koncerny (FIAT i LANCIA). W przypadku boxerów nie jest tak różowo i po za - dosłownie - kilkoma rzeczami typu przedni wahacz i elementy tylnego zawieszenia nie ma już takiego wyboru. Zaznaczajcie więc, jakiej serii dotyczą Wasze "obserwacje" jeżeli takie zestawienie ma mieć sens i być przydatne na przyszłość - na razie jest bałagan ;)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót