Widzisz. A ja pierwsze lampy zregenerowałem i rozwiązałem wszystkie problemy z jakimi Ty się od dziesięciu lat borykasz :sarcastic:
Pamiętaj że zamontowanie hida nie zwiększa Ci zasięgu ani oświetlonego pola. To jest dokładnie to samo tylko z większym natężeniem światła. To jak to zwiększa Twoje bezpieczeństwo? Że żaby przechodzące przez drogę widzisz dokładniej? W uniknięciu czołówki, ominięciu pieszego albo nie wypadnięciu z zakrętu to Ci nie pomoże. Przecież skoro oświetlony obszar jest cały czas taki sam to nie pisz mi że przy H7 pieszego nie widzisz a przy hidzie go zobaczysz.
Wiesz ja tego nie neguję, że źródło wyładowcze ma dwukrotnie większe natężenie światła. Nie neguję też polepszania światła choć jest to mocnym nagięciem przepisów. Ale z tym bezpieczeństwem to tak brzmi trochę jakbyś przekonywał, że tylne światła ledowe dają Ci większe bezpieczeństwo bo lepiej Cię widać.....
Hasła bezpieczeństwo się używa gdy to realnie ma nie niego wpływ. Opony, hamulce itp. A nie widzimisię kierowcy. Gdyby ksenon był bezpieczny a żarówki nie to uwierz, że produkowano by tylko auta z ksenonami bo H7 by nie dostały homologacji. Światła o większym natężeniu to jak folow my home. Bajer za który się dopłaca żeby mieć fajniejsze auto ale to nie kryterium bezpieczeństwa.
P.S. Cieszy mnie to że chociaż używasz hidów z głową - bo zakładam, że masz pojęcie o ustawieniu i eksploatacji.