• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Xenon crosswagon

Alex128

Nowy
Auto
Alfa Crosswagon Q4 1.9 JTD 150 KM 2006 r.
Koledzy, ma pytanie dotyczące xenonów w Crossie. Ktoś wie jakie one mają być? Chodzi o to żeby dobrze pasowały bo ostatnio kupiłem zamiennik i nie dał się dobrze włożyć i teraz trochę skacze :) Jak dobieraliście jakieś i macie jakąś aukcje do tych żarówek to bym prosił, wiadomo że niekoniecznie chodzi o oryginały bo mogą trochę kosztować ale w ostateczności i to może być.

Oryginalnie one szły? Wiesz chce się upewnić bo ostatnio kasę wydałem a żaróweczka nie chce do końca się zmieścić :)

D2S ksenony oryginalne - polecam Osram Xenarc tylko cena 300 zł + za komplet.

Kupowałem rok temu palniki marki GE (General Electric?) - podobno amerykańskie - świecą ok i pasowały normalnie w gniazda. Koszt ok. 100 za szt.

Koledzy a każdy ksenon D2S będzie pasował w gniazda, czy trzeba dobrać tak jak np. kolega napisał General Electric ?

Każdy żarnik D2S będzie pasował. Jest to standard. Możesz ładować wszystko - od chinola po osram. Ograniczać może tylko cena.

Znalazłem takie: http://allegro.pl/show_item.php?ite...e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 - badziew to chyba straszny nie jest, co myślicie ?
Szukam na upartego o barwie 8000 k ale nie jestem przekonany czy nie będzie emitował za mało światła. Ma ktoś porównanie czy bardzo się różnią 6000 k od 8000 k, chodzi głownie o ilość emitowanego światła bo jeśli miałbym się kierować barwą to 8000 k :)

Robisz z auta choinkę czy chcesz dobrze widzieć na drodze??!! I straszne gówno pokazałeś z allegro. Tak bardzo chcesz przyoszczędzić? To potem się nie zdziw jak Ci przetwornica powie papa.

Kolego Alex. Zacznijmy od tego, ze nie odrozniasz podstawowych kwestii jak lumeny i kelwiny. Co odpowiada za co. To nie kelwin jak wspominałeś odpowiada za ilosc swiatla tylko lumen. Poza tym wymienialem ostatnio zarniki i wg mnie gorna polka to 5000K, wyzsze maja mniej lumenów co sprawia,ze w nocy czy w deszczu nic nie widzisz... :)

Wysłane z mojego GT-P5200 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót