Xenon alfa 147 FL

hipcio

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 8v
Panowie mam alfe 147 z 2008r. Niby oryginal xenon ale nie działa samopoziomowanie. A w nadkolach nie widze zadnych czujników do poziomowania. Czy to znaczy ze były takie wersje?? No i czy brak oryginalnych przetwornic ma cos do tego??

To masz hid a nie żaden ksenon.

Nie znam się na 147 ale ksenon musi mieć samopoziomowanie. Może faktycznie kiedyś ten ksenon był. Ale że właściciel biedny to najpierw wyciął czujniki, potem przetwornice.... a żeby to w ogóle świeciło to założył przetwornice uniwersalne za "stówę" :)
Chyba że z kloszami jest jak w 166 czyli wszystkie miały DC ale to jeszcze nie oznaczało że masz ksenon :)
A masz pokrętło regulacji wysokości lamp w kabinie? Jak regulujesz wysokość świecenia?

Regulacja jest przyciskami Góra dół. Mam coś takiego. Ze strzałka Góra w środku napis Mode i strzałka w dół.

To na pewno nie masz i nie miałeś ksenonów. Albo jest tak jak pisałem że wszystkie standardowo miały DC (jak w 166) albo ktoś same klosze przypadkiem założył. Widać nie masz nic z ksenonów. Brak czujników, brak przetwornic/zapłonników, brak instalacji (bo nawet regulację ręczną świateł masz).
To jeszcze zobacz co to za lampy "od tyłu" siedzą. Pewnie masz zwykłe obudowy i wstawiony żarnik z gniazdem H7.

xen właśnie nie ma regulacji poziomu przyciskami
więc skoro masz regulację tzn że fabrycznie nie miałeś xen.

Amortyzatory
Powrót