• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Wyswietlacz komputera

Auto
2,4 JTD 10V 150KM 2002r
Witam!!!
Mam problem z wyswietlaczem komputera a mianowicie jak jest zimno czyli tak od 0 stopni do 5 to wyswietlacz dziala bez zarzutow ale jak jest cieplej to prawie nic nie widac na nim. Czy ktos oddawal go do naprawy?? mam na osiedlu elektronika ktory powiedzial ze jest to do opanowania! nie bardzo chce go zostawiac, a potem sie dowiedziec ze nic z tego a skasowac mnie skasuje za "dianoze" Zastanawiam sie czy ktos z was juz taki problem mial i go rozwiazal tylko w jaki sposob??

To typowy problem z ,,wysokimi'' wyświetlaczami. Pomaga wymiana na poliftowy, niższy infocenter. Choć ja mam też wysoki i jest ok.

Poruszane było wiele razy.
Pewne trwałe rozwiązanie to wymiana całej budki na małą z pelnego liftu.
Wątpie żeby ten elektronik to ogarnął. Niby ludzie kombinowali z "odbieraniem" ciepła ...

p.s. mam na sprzedaż ;)

Proponuje wymianę , sam to tydzień temu zmieniałem na allegro powinieneś coś znaleźć .

mam to samo jak nic nie widac to laduje klime na maksa zimno i po chwili dziala normalnie :P

a mi znowu gdy jest np 20 stopni pokazuje -4 :P
alfa156 1.8spark 2001

Witam. Może mi ktoś podać jaki wymiar ma ten wysoki wyświetlacz, wys. i szer. Jak by mógł ktoś zmierzyć w miarę dokładnie :)
Dzięki bardzo.

U mnie przy sporych minusowych temperaturach wyświetlacz pracuje jakby wolniej, ale wszystko na nim widać :) W normalnych temperaturach i tych ekstremalnie ciepłych też działa :)

a mi znowu gdy jest np 20 stopni pokazuje -4

Ale to już nie jest wina wyświetlacza :P

Dzięki bardzo, a nie ma ktoś na zbyciu takowego plastiku (nawiew środkowy po fl. bez wyświetlacza, wysoki )

Amortyzatory
Powrót