• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Wyposażenie Alfa 166

misio1

Użytkownik
Auto
AR166 3.0 Sporttronic 2004r, AR147 1.6TS 105KM
Witam.
Czy ktoś ma jakiś pomysł jak sprawdzić jakie mam wyposażenie w swojej (świeżo kupionej) 166 3.0 Sporttronic z 2004r?
Chodzi mi o to którego nie widać oczywiście :), czyli ESP i inne tego typu systemy...
Jeśli coś to pomoże to podaje VIN: ZAR93600000090321

Z góry dziękuję za odpowiedź. :)

Najprostszym sposobem to przeczytać instrukcję obsługi i zobaczysz wtedy co masz a czego nie masz. Wszystkie możliwe funkcje użytkowe są w instrukcji opisane. Masz instrukcję auta i ICSa do dyspozycji.

po vin'ie nie sprawdzisz co masz z wyposażenia opcjonalnego, tylko w serwisie a i to nie jest pewne.

Witam.
Czy ktoś ma jakiś pomysł jak sprawdzić jakie mam wyposażenie w swojej (świeżo kupionej) 166 3.0 Sporttronic z 2004r?
Chodzi mi o to którego nie widać oczywiście :), czyli ESP i inne tego typu systemy...
Jeśli coś to pomoże to podaje VIN: ZAR93600000090321

Z góry dziękuję za odpowiedź. :)

Ale w ciemno można powiedzieć że ESP nie masz.

Mam pewien pomysł. Podjade do kumpla podepnę pod komputer diagnostyczny.. powinno pokazać jakie ma systemy. Przy okazji trochę wydatków znajdzie :P

Co niby powinno pokazać? ;) Nadal chyba nie wiemy o co Ci sie rozchodzi.

W instrukcji są opisane wszystkie systemy i wyposażenie opcjonalne z zastrzeżeniem "gdzie przewidziano" czyli raczej nie zobaczysz tam co ma twoja Alfa a czego nie ma. U n mnie na pompie ABSu jest naklejka z oznaczeniem ESP. A najlepiej jak masz trochę sniegu to pobaw się ręcznym (jakkolwiek to zabrzmiało) i zobaczysz czy jest ESP i czy działa. ASR masz pewnie wyłączany.

To jest automat więc funkcje kontroli trakcji mogą trochę inaczej wyglądać. Dużo tych funkcji realizuje skrzynia. Nie wiem dokładnie jak to jest w poliftach. Tak czy siak najwięcej się dowiesz z instrukcji. Czytasz i sprawdzasz czy masz taką kontrolkę, czy działa tak jak trzeba itd. Tam jest wszystko opisane.

dorwałem się do ePER'a i wg vin'u masz silnik 3.0 V6 24V CF3, kolorystyka wnętrza beżowa + skóra, alfa wyprodukowana 16.02.2004, wersja wyposażeniowa Progression.

Co niby powinno pokazać? ;) Nadal chyba nie wiemy o co Ci sie rozchodzi.
Chodzi o to ze kumpel ma kts bosch.
Podłączając samochód do kts -a podczas diagnostyki pokaże mu jakie ma systemy (ABS ESP itp ) bo diagnozujac samochód sprawdza też te systemy. Na razie nie bardzo mam czas siedzieć w samochodzie z instrukcją, a diagnostyka i tak się przyda :)
A wiele ktoś może jak ustawić zegarek w ICS? Niby powinna być prosta rzecz a mam z tym problem. Chciałem wybrac żeby się automatycznie po Rds ustawił, ale to pole wyboru jest nieaktywne. Recznie też się nie da ustawić...

Ostatnia edycja:
A wiele ktoś może jak ustawić zegarek w ICS? Niby powinna być prosta rzecz a mam z tym problem. Chciałem wybrac żeby się automatycznie po Rds ustawił, ale to pole wyboru jest nieaktywne. Recznie też się nie da ustawić...
JEDYNA OPCJA to odpięcie czytnika nawigacji w bagażniku. Wypinasz go z kostki i wówczas będziesz mógł ustawić godzine. Póki nawigacja jest podłączona nie ma innej opcji. Fabryczna navi i tak nie działa w PL.

.... i poczekaj trochę bo od razu opcja się nie pojawia :P

albo druga opcja musisz mieć płytkę z mapą w czytniku nawigacji

U mnie też w poprzedniej pomimo płyty w czytniku nie było opcji ręcznego ustawiania godziny.

w fl sąsiada tak mu ustawiam średnio raz na pól roku,płytkę do czytnika i na pól roku stracza:)

@Marek jemu pewnie chodziło o to, że jak włożysz płytę z nawigacją do czytnika, to sobie ICS z GPS'u pobierze.
Durnowate jest tylko to, że przecież GPS jest na stałe podłączony do ICS'a więc po kiego uja mu płyta z nawi do złapania godziny. No ale zamysłu projektanta niewielu jest w stanie zrozumieć.

Amortyzatory
Powrót