witam
ja właśnie przed chwila użyłem po raz pierwszy DPF MONITOR PRO
i jakoś nie za bardzo mi ta apka odpowiada...
ma jeden poważny błąd?mianowicie mam przelatane 159 tyś km a apka pokazuje prawie 4 tyś mniej...
następny błąd to,że gdy używam jej w pozycji horyzontalnej a następnie gdy zmienię w poziom to rozłącza się i trzeba odnowa ja aktywować,startować
kolejna rzecz to info o oleju...:są 3 informacje:
ostatnia zmiana oleju:106878 km,
druga to

d ostatniej zmiany oleju 4875 km
i trzecia

oziom degradacji oleju 40%
oleje rzeczywiście już od kilku wymian robię u znajomego bez kasowania inspekcji ale nie rozumie tych rozbieżności w kilometrach....ze mam przejechane 155 i ostatnia to byla przy 106 a od ostatniej minelo tylko 4875..?
a co do samego już wypalania to nie rozumiem dlaczego nie wypaliło do zera tylko zatrzymało się na 19 %?
wypalanie odbywało się na ekspresowce, jakieś 100 km/h i około 2,5 tyś obrotów na 4 biegu bez żadnej zmiany prędkości...
może ktoś z Was cos wie więcej?
wrzucam screena z momentu samego wypalania:
próbowałem śledzić na bieżąco co się wyświetla w apce ale siedziała koło mnie moja zona "policjantka"i nie za bardzo mi pozwala zerkać w telefon noi zmieniłem pozycje telefonu i nim się połączył znowu z obd było już po wypalaniu...ten czerwony napis na dole na pewno nie doszedł nawet ni do 60,70% i gdy się połączył to już pokazywało 100% regeneracji i było na biało