• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Wypadanie zapłonu!!

kaarolek1

Nowy
Auto
Alfa Guilietta 1.4 2014
Witam wszystkich Pacjent Alfa Giulietta 1.4 120km LPG
2014 rok. 90 tys przejechane. Dzieje się tylko na zimnym silniku odpalam nie płynie kręci, samochód się trzęsie wyskakuje check i po sprawdzeniu pod komputerem wypadanie zapłonu 3 i 4 dwa dni potem to sami i 2 i 4 różnie pokazuje. Wymieniłem świece, przepustnica została wyczyszczona nowy akumulator, Rorzad byl wymieniony 3 lata temu. Co to może być?

https://drive.google.com/file/d/1oqVdM0uiuilHnwqLkqC9F4MglcpptxkR/view?usp=drivesdk

Ostatnia edycja:
Cewki wymieniałeś?

Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka

dzisiaj tak po podłączeniu
18.jpg

Wysłane z mojego STK-LX1 przy użyciu Tapatalka

Dwa dni temu tak:
19.jpg

Wyłącz LPG i pojeżdzić trochę tylko na pb .
Jak błędy się nie pojawią LPG do regulacji.
Ps, trochę to nie 500 m a tak z 10 km na rozgrzanym silniku.
Zakładam że dolot i wydech szczelny i podstawowa diagnostyka sprawności podzespołów zrobiona tak ?

Było sprawdzane, dzisiaj gaz wyłączony przejechane po trasie 100km więc jutro odpalę.

Możliwe że reduktor gaz puszcza w dolot, albo wtryski

wysłane z poczty

Gaz wyłączony zobaczymy jutro przy odpaleniu przejechane na PB 100 km po trasie...

A więc tak troche się już pogubiłem gaz wyłączony przejechane 100km na PB, Rano dzisiaj odpalam nie płynie tylko zakręciło i to wszystko brak tych objawów co pokazywałem na filmie.Przewaznie Check wyskakiwał i auto się trzęsło. Czyli to będzie winna po stronie gazu?

LPG do weryfikacji.
Co to za instalacja i jaki ma nalot?

Auto z LPG odpala na pb i chodzi na pb do osiągnięcia nastawionej temperatury na reduktorze ( około 40 stopni). Może tu jest problem z pompą paliwa, bo jak gasił auto dzień wcześniej to było na pb i rano odpalił dobrze bo może jeszcze jakieś ciśnienie paliwa jeszcze było wystarczające. A jak jezdził na LPG to rano może mało dopompowalo pb . To takie moje dywagacje że jednak może to nie wina lpg.

- - - Updated - - -

No chyba, że odpala na LPG co przy tych temperaturach na zewnątrz może już takie cuda robić.

Instalacja gazowa BRC założona 1.5 roku... więc jeszcze na gwarancji

Tak jak pisałem, albo wtryski się nie domykaja, gaz ucieka przez noc. Albo reduktor puszcza gaz podcisnieniem.
Rano kolektor jest w gazie i sa takie jaja.

wysłane z poczty

Instalacja gazowa BRC założona 1.5 roku... więc jeszcze na gwarancji
To jedz do specjalistów od gumowego makaronu/ brc/ niech regulują instalację.
Jak do nich będziesz jechał to pojedz na pb niech ecu zrobi prawidłowe korekty .

Tylko martwi mnie że nie płynie kręci...może muszę dłużej pojeździć na PB??

Napięcie zmierzyc na akumulatorze, do ilu spada przy rozruchu. Może akumulator juz do wymiany

wysłane z poczty

Amortyzatory
Powrót