• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Wypadanie zaplonu cylinder 2.

Zmień mechanika bo ten to wodę ale gdzie indziej.
Napisz skąd jesteś , ktoś ci podeśle namiary na kumatego mechanika , który się nie boi Alf.

No w tamtym regionie ja akurat nikogo nie znam.

- - - Updated - - -

Jeśli dobrze zrozumiałem twój opis , to według mnie to jest wadliwy wtryskiwacz.
Sprawdziłbym jeszcze ciśnienie paliwa na listwie wtryskowej. Miałem ostatnio uszkodzony czujnik ciśnienia i też dziwnie chodził tylko że na zimnym.

Witam. No i bylem u mechanikow w Olsztynie Flat Italy. Niestety smutna wiadomosc. Powiedzieli mi ze nagar jest i trzeba rozebrac silnik. tak wiec wstepne koszty to okolo 3 tys. Moze lepiej.... Nie wiem czy go robic. Moze ktos chce kupic ??:)

Ale to dziwne ze na zimnym normalnie pracuje .... albo taki mechanik..

Przeczytalem cala historie i wszystkie testy. Historia bardzo podobna do mojej. Ja mimo wszystko polecam zakupic ZESTAW uzywanych cewek (nie sa drogie na allegro) i zalatwic sobie od kogos przeplywke na podmiane. U mnie blad wypadania zaplonow by jednoczesnie zwiazany z uszkodzeniem cewki/ kabla i przeplywki a walczylem z tym kolo 2 miesiecy tez podmieniajac cewki, kable, czyszczac, resetujac ECU i inne podejscia. Wymienilem zestaw cewek i przeplywke - jak reka odjal.

kolor swiec taki czarny a niedawno byly zaladane. A czy mozna zalozyc zamiast tego gów... jtsa silnik ts np. 2.0 lub 1.6? Prosze o odpowiedz

Sluchajcie . Jednak mechanik inny z radomska mowi ze 2 wtryski sa walniete. Zamowil na allegro drugie. Zobaczymy co sie okarze. A jak to prawda bedzie to fachowcy z flar italy nie mieli racji!

Ostatnią edycję dokonał moderator:
90% SPECJALISTÓW z ASO i to różnych marek umie robić tylko okresowe wymiany płynów i filtrów.
I to nawet nie jest ich wina bo jak mają się nauczyć diagnozować i naprawiać skoro do ASO przyjeżdżają prawie wyłącznie auta w okresie gwarancji.

Udalo sie. Alfa chodzi jeszcze lepiej jak ja kupilem. byly walniete 2 wtryski . Razem z robota zaplacilem 300zl. Szukalem tak daleko mechanika a mechanik z Radomska:) A co do Panow z Flar Italy z Olsztyna to diagnoza okazała się nie trafna!!

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Brawo teraz tylko trzeba cieszyć się z jazdy szerokości

Cieszymy się, że nasza diagnoza okazała się nietrafiona. Cóż bywają gorsze dni i nawał pracy przyspiesza diagnozę. Impulsem była potężna ilość nagaru na tłokach. Chociaż jak znam siebie pewnie do wtrysków bym doszedł :) . Można powiedzieć tylko przepraszam!

Pozwolę sobie uściślić parę rzeczy. Piszesz założyli świece po 30 zł - otóż założyli katalogowo prawidłowe świece zamiast tych z Fiata Uno i to za Twoją wyraźną zgodą i informacją, że od tego trzeba zacząć bo zamontowane są niewłaściwe i wcale nie musi to pomóc. Stwierdzili remont silnika - otóż stwierdzili nagar na tłokach i zaproponowali demontaż głowicy co remontem nie jest i nie będzie. Twoim wyborem było czy nam zaufasz czy zabierzesz auto. Zabrałeś i jest ok, nikt Cię nie naciągnął i do niczego nie zmusił.

Szkoda że nie zadzwoniłeś i nie powiedziałeś o przyczynie, wszyscy się ciągle uczymy również i na błędach, ot taka ludzka natura.

Napisałem również tutaj bo widzę że kolega damianek0202 zaczyna krucjatę przeciwko F.L.AR-ITAL (taka jest prawidłowa nazwa firmy)

Kolego damianek0202 proponuję ważyć słowa...

Pozdrawiam i życzę przyjemnej eksploatacji auta.

Amortyzatory
Powrót