• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Wymieniłem przepływomierz i dalej problem

K

Kazimierz1

Guest
Wymieniłem na nowy Boscha w 147 1600 benzyna 120 Ps, dalej mam brak mocy nie przyśpiesza jazda max 90 pod górke z ledwością 70, wcześniej miałem zmieniony cały nowy rozrząd. Czy po wymianie przepływki muszę podjechać na komputer na kasacje starych błędów, czy to coś da, czy będzie to inna przyczyna. Proszę o podpowiedź

- po wymianie MAF-a nie robimy adaptacji.
- ale zerowanie i odczyt nowych błędów , TAK.
- na jakiej zasadzie zrobiłeś wymiane MAF-a, w ciemno czy po przeczytaniu kilku tematów z forum.
- diagnostyka to podstawa w tym modelu.
- jak pada MAF to często kończy się także sonda lambda.

Przeczytałem na forum i wymieniłem czy teraz jechać na komputer, czy coś to da bo jestem za granicą i raczej mam ograniczone możliwości dzięki za podpowiedzi

- cięzka sprawa, ale ja bym pojechał na komputer, wykasował bledy
- zobaczył jak działa sonda lambda, (ma być sinusoida), jak temperatura wody, czy działa termostat.
- tylko jak warsztat ma diagnoskop, czy program tekstowy, nie graficzny to nic nie widac z parametrów.
- szkoda że nie masz oprogramowania FES, alfadiaga.
- mozna także zrobic reset parametrów adaptacyjnych, zobaczyć FRA, DTV.

Prawdopodobnie mam zatkany katalizator, bo odkręciłem pod kolektorem śruby i spaliny uciekają bokiem , moc mu wróciła i można jechać, teraz pytanie gdzie jest konkretnie kataliyator

Amortyzatory
Powrót