Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Panowie nie dyskutujmy o kwestiach które są oczywiste- Karol_mio - co to znaczy ze ustawił jak pod halogenową żarówkę? czyżby po prostu włożył planiki i nic nie ustawiał? no to podstawowy błąd bo włożenie palników HID do lampy bez ustawienia na SKP to strzał w stopę- chodzi także o umiejscowienie źródła światła- planik xenonowy ma punkt oświetlania w innym miejscu - zmienia się ogniskowa i MUSISZ skorygować to na SKP jak tego nie zrobisz to świecisz na ponad kilometr. tak się składa ze mam HID w obecnej i poprzedniej Julce tez miałem - łącznie ponad 130 tkm- i NIGDY nikt nie mrugał i nikogo nie oślepiałem. - po prostu zakładam HID kupuje kolor 4300 i korektę robię na SKP. gdybym włozył w takim ustawieniu dla HID żarówkę H7 to światła miałyby zasię max 30 metrów.
Soczewki w halogenie i Xenonie są identyczne -różnią się jedynie przysłoną która w Halogenie więcej światła puszcza po prawym poboczu.
wole HID od każdej żarówki- nie dość że H wypalają odbłyśnik lampy to fatalnie oświetlają drogę- tu po prostu chodzi o bezpieczeństwo i tyle- nikt mnie nie przekona że jest inaczej.
Ja wiem że wiesz lepiej ale jeszcze raz powtórzę - NIKOGO NIC NIE OSLEPIA I NIKT NIE MRUGA!!Tutaj chodzi o ustawienie zgodne z wytycznymi czyli ta sama wysokość jak przy świetle halogenowym.
Nie każdy pokazuje, że go oślepiasz ponieważ bardzo wiele kierowców ma światła niepoprawnie ustawione.
Skoro wspomniałeś o bezpieczeństwie oraz soczewce. Proszę porównaj dwa reflektory, jeden przeznaczony fabrycznie do ksenonu i drugi do którego dołożyłeś HID-a.
Oryginał prawie w ogóle nie razi jak na niego patrzysz, ten z HID-em od razu rzuca się w oczy (intensywność światła samej soczewki).
Kwestia bezpieczeństwa, to że tobie jest przyjemnie podczas jazdy nie oznacza, że kierowcą jadącym z naprzeciwka również.
Dodatkowo tak jak wspomniałem, zwykła kolizja w porze nocnej i masz problem. Wystarczy sprawdzić twoje źródło światła.
Ja wiem że wiesz lepiej ale jeszcze raz powtórzę - NIKOGO NIC NIE OSLEPIA I NIKT NIE MRUGA!!
Więc nie rób tu wykładu o tym co jest dla mnie dobrze a co złe! to że światło jest mocniejsze to nie znaczy że oślepia - jak tak uważasz to czas na okulistę
Co to znaczy ustawienie lampy zgodnie w wytycznymi? jakimi wytycznymi? czego wytycznymi?- używasz dziwnych określeń które nijak nie pasują do tematu - czyli bełkot- jeszcze raz napisze na SKP jest urządzenie do ustawiania świateł - diagnosta przystawia je do lampy i widzi czy jest za nisko i czy za wysoko i reguluje- może jak kiedyś pojedziesz na SKP to pan diagnosta Ci pokaże.