[MiTo] Wymiana żarówki cofania

jimmen17

Nowy
Auto
Alfa Romeo MiTo 1.4 TB MA 135 KM
Cześć, dość trywialna czynność, a jednak potrzebuję wymienić żarówkę cofania bez strat moralnych i materialnych. Czy wystarczy, że sięgnę w okolice tylnego koła i odepnę kabelek, czy potrzeba do tego rozkręcać pół samochodu?

À propos tylnych świateł - w ogóle nie znalazłem nigdzie żadnego tutoriala w jaki sposób wymienić w MiTo żarówki z tyłu, co mnie dziwi - dostęp do tylnych lamp jest kompletnie zablokowany od strony bagażnika i nie ma żadnych otworów w wykładzinie, żeby się dostać do kostki.

Dostęp do żarówki cofania bez problemowy, kładziesz się pod auto, przekręcasz wtyczkę i ciągniesz, wymieniasz żarówkę, wkładasz, przekręcasz i po robocie.
Lampy tylne w MiTo to LEDY i żarówek się nie wymienia. Jeżeli LED się przepali to albo wymiana całej lampy, albo wizyta u elektronika, który wlutuje nowe LED'y. Z kierunkowskazem nie jestem pewien, gdzieś czytałem że to klasyczna żarówka, a żeby się do niej dostać trzeba tylko zdemontować wykładzinę na bokach bagażnika.

Dostęp do żarówki cofania bez problemowy, kładziesz się pod auto, przekręcasz wtyczkę i ciągniesz, wymieniasz żarówkę, wkładasz, przekręcasz i po robocie.
Lampy tylne w MiTo to LEDY i żarówek się nie wymienia. Jeżeli LED się przepali to albo wymiana całej lampy, albo wizyta u elektronika, który wlutuje nowe LED'y. Z kierunkowskazem nie jestem pewien, gdzieś czytałem że to klasyczna żarówka, a żeby się do niej dostać trzeba tylko zdemontować wykładzinę na bokach bagażnika.
Lampy tylne to nie tylko LEDy ;) Kierunkowskaz jest na żarówce P21W i tą się wymienia :)

Wysłane z mojego moto g(7) plus przy użyciu Tapatalka

Super, niech się ładniej zrobi, to wymienię.

Tego się obawiałem - jak mi się kiedyś przepali kierunkowskaz, to będzie cyrk. No nic, na razie muszę wymienić tylko jedną cofania, będę się przejmował kierunkowskazem, jak mi padnie.

Amortyzatory
Powrót