Wymiana zacisków hamulcowych na Brembo

• Autor wątku Autor wątku bmcmateusz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
te, które polecaliście od GrzesiekK to gówno do niczego sie nie nadające.
Czyli my jestesmy winni że kupiłes gówno? Człowiek chce pomóc drugiemu i mówi , że ma taniej niz na allegro a potem sie okazuje, że to moja wina, że Ci poleciłem forumowy bazar. To ze te zaciski wygladaja tak jak wyglądaja to juz niczyja wina- to załatwiaj z grzeskiem osobiście. Jakbys kupił zniszczone na alegro to bys siedział cicho a tak trza se pokrzyczeć:beer:

nie będe pisał 3 raz tego samego...
marek230482 oczywiście widziałeś je, pomacałeś, więc wiesz o czym piszesz :)
przeciez nie napisałem tego żeby sobie pohejtować
ostrzegam tylko zeby nie kupować wybrakowanego towaru
skoro widzisz w tym coś złego to Twoja sprawa - dla mnie możesz nawet na drewnianych hamulcach jezdzic

Masa625 gdzie napisałem ze to Twoja wina czy któregokolwiek innego forumowicza??
czytanie ze zrozumieniem sie kłania :)

zresztą mniejsza o to
chcecie to kupujcie
nie mój cyrk nie moje małpy

Ja tylko ciekaw jestem jak wyglądają po wyczyszczeniu. A Ty już sobie pokrzyczałeś.

Decyzja podjęta.
Szukam zacisków brembo do mojej 166. Dałem ogłoszenie w bazarze, ale może tutaj będzie większy odzew:)

Z tego co mi wiadomo to przewody powinny pasować ze zwykłych zcisków. Mam racje?

Ostatnia edycja:
Napisz pw do kolegi pampik bo on swego czasu montowal u siebie brembo. pampik teraz udziela się w dziale 159 tam go znajdziesz. Same przewody chyba były inne w brembo. Po coś je tam dłuższe wsadzili. Ją tam bym nie cudowal, ale robisz jak uważasz :beer:

Wysyłane z mojego HTC Wildfire za pomocą Tapatalk 2

Same przewody chyba były inne w brembo. Po coś je tam dłuższe wsadzili. Ją tam bym nie cudowal, ale robisz jak uważasz :beer:

Nie mam zamiaru cudować;) Oryginalne mają już swoje lata. Będę je wymieniał. Gdyby się okazało, że pod brembo wskazane są inne to wole kupić dedykowane:)

gonzo dobrze że pytasz bo to sie ceni.. Generalnie przewody od zaciskow BENDIX (166 TS JTD 10V) byly inne niz w Brembo. Pewnie krotsze dadzą rade, ale wiesz.... Hamulce i opony to 2 rzeczy ktore mają wplyw na bezpieczenstwo. tutaj lepiej odzalować te pare PLN i kupic nowe i dedykowane:beer:

Przewody pod brembo sa dłuższe o ok 5cm (nowe TRW ok 40zł/szt) nie potrzebne sa żadne adaptery jeżeli uda sie zdobyć ori zaciski z alfy 3.0V6-pasują plug&play.Jeżeli potrzebna jest regeneracja to bez problemu jest do wykonania na wszystkich nowych gumach.

Właśnie szukam z brembo 2,5 albo 3.0.
Co do zestawów naprawczych. Gdzie ewentualnie można dostać ?

Ostatnia edycja:
Po prostu w sklepie.....
InterCars albo autosklep24. Pierwsze z brzegu, nawet nie trzeba szukać.....

w katalogu autofren - (zestawy naprawcze zacisków) jest małe zamieszanie z numeracją jeżeli chodzi o alfe 166 ale jak podasz ze potrzebujesz do Volvo V70 Autofren D4813 to bez problemu odnajdą ok 40zł zestaw .Na zacisk: 4 gumy i 4 osłony plus zaślepki na wentle.Dla poszukiwaczy oryginału jedna gumka na tłoczek 42mm w aso to ok 120zł :)

Ostatnia edycja:
Nie mam nawet siły komentować ceny z ASO.

Jak na razie to szukam i czekam na jakieś brembo. Na forum cisza...

Amortyzatory
Powrót