Wymiana wahacza dolnego

kamil8746

Nowy
Auto
xxx
Witam chciałem dziś zmienić wahacz dolny niestety poleglem na wybiciu sworznia ze zwrotnicy siedzi i nie chce wyjść posiadam sciągacz taki łapkowy lecz niestety tez nie daje rady czy po podgrzaniu palnikiem gniazda sworznia i kolejniej próby ze ściągaczem bedzie lepiej /?

46. raz to samo...
jak wymieniasz na nowy to chyba możesz walnąć młotkiem w sworzeń od spodu???
jest wiele prostych technik, ale sam sobie tu poszukaj...

Takie metody nie pomogły sworzen opukany z kazdej strony + od dołu duzym młotem i nic

rozwidlony przecinak...
178.jpg

nic na siłę- weź większy młotek ;]

Ostatnia edycja:
kolację zjedz, bo chyba za słabo tłukłeś... :P

Kolego ale z tego co widzę chcesz go ściągnąć na rozprężonej sprężynie,spróbuj ją raczej ścisnąć bo tak to go na pewno nie wybijesz.

a właśnie
widełki amora odłączyłeś od dolnego przed "waleniem"?

Nie ma problemu z wybiciem, mówię na przykładzie 156 i 166 bo rozbierałem.

Tak odłączyłem widełki. Tą metode na 2 młotki takze . Gdybym nie próbował wszystkiego nie pisał bym na forum :D

Spróbuj jeszcze podłożyć jakiegość klocka pod zwrotnicę żeby to zawieszenie nie wisiało tak w powietrzu i wtedy próbuj uderzyć.

ja bym zrobił tak : poluzował maksymalnie nakrętkę sworznia tego wahacza (ale nie odkręcał do końca) , lewarek podłożył pod ten sworzeń i podniósł bym (całe obciążenie zawieszenia poszło by na ten sworzeń) , uderzył młotkiem w zwrotnicę przy sworzniu , i na pewno by poszło

kolego sedici masz rację u mnie taka metoda też pomogła. Wtedy cały ciężar przenosi się tylko na sworzeń i nie ma bata żeby po uderzeniu młotkiem nie puściło.

koledzy kazda metoda była robiona :) mówie wam ze to piekielny sworzen jakiś ani mm nie poszedł. Podnoszenie lewarem walenie w zwrotnice. jeszcze czekam na palnik to moze wtedy :D

Tylko nie upal zwrotnicy podczas grzania.

- - - Updated - - -

A tak naprawdę to bardzo dziwne ze tak mocno siedzi w tej zwrotnicy.

Amortyzatory
Powrót