T
tomek_murawski
Guest
Tak, jak napisałeś odkręcenie kilku śrub, wsadzenie nowego (dobrego w sensie pasującego) termostatu i na koniec pasowałoby odpowietrzyć układ i sprawdzić jak sięzachowuje nowy.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Czujnik wymienia się razem z termostatem. Behr jest sprzedawany od razu z nowym czujnikiem,..Czujnik nie jest nowy...
a niby czemu ? jeżeli np czujnik na 200% będzie ok - pytam bardzie pro formaCzujnik wymienia się razem z termostatem. .
bocian nowy termostat z czujnikiem tak dla pewności, koszty czujnika nie wielkie, zaoszczędza poszukiwań, jak coś nie tak z temperaturą.
to i owszemjak nie znamy stanu czujnika i termostatu jestem za wymianą kompletu.
Dokładnie pisałem o takiej sytuacji, W JTD zdarza się, że termostat jest dobry a czujnik zaśniedział i traci połaczenie z "masą" zaniżając temp na wskaźniku kabinowym, ktoś wymienia sam termostat i dalej ma taką temp jaką miał....to i owszem
popieram
wtedy wiemy że kpl mamy nowy
Nie wiem jak to przy twoim silniku wygląda ale w 1,9 115km przed termostat jest przykręcona chłodnica spalin do egr i żeby ją odkręcić to trzeba sie trochę pobawić. A co innego że robię pierwsze kroki w dłubaniu przy samochodzie to raz a po drugie byle jakie narzędzia i strasznie wymieszane (moja wina i mam zamiar się poprawić już kupiłem porządny komplet imbusów + podstawowy komplet kluczy nasadkowych )