wymiana sprzegła 147 1.6 TS

3

3bi

Guest
Witam,
Panowie mam pytanko co do wymiany sprzegla w Belli.Otóz zaczyna mi harczeć bądź łożysko bądź docisk przy zimnym silniku,zatem sprzegło do wymiany. Tu pojawia sie moje pytanie,czy wraz z dociskiem i tarczą musze też wymienić lozysko hydrauliczne czyli wysprzęglik?? to jest jakoś połączone?? Czy wystarczy docisk,tarcza i łożysko oporowe??
Z góry dziękuje za pomoc

Ps. sprzegła LUK nada się??
Pozdrowionka
Rafał

Panowie odkopie temat. Ma ktoś jakiś manual do wymiany sprzęgła w 1.6?

Wysłane z mojego HTC One A9s przy użyciu Tapatalka

Nikt nie ma? Nie wie? Co należy zrobić żeby było najłatwiej i najszybciej

Dziś wstawiłem Alę do garażu. Po demontażu podstawy aku, nadkola itp pierdółek można stwierdzić że nie trzeba rozkręcać sanek do wyciągnięcia skrzyni.

Jestem już po wrzuceniu skrzyni. Więc tak. Sanek nie trzeba luzować. Ale podczas wsadzania skrzyni trzeba odkręcić wahacz bo tulejka z obudowa blokuje skrzynie.

Ja właśnie zacząłem wymieniać sprzęgło i faktem jest że sanek nie trzeba ściągać no ale trzeba mocno sie nagimnastykować. Lepszym rozwiązaniem jest chyba ich sciagnięcie. Przynajmniej ja bym tak teraz zrobił. Co do samego sciagania skrzyni to problematyczny jest rozrusznik bo ciezko sie do niego dostac no a sciagnąć go trzeba no i to że nie dali fabrycznie śrub tylko szpilki przy podporach a oczywiste jest ze szpilka nie odkreci sie zazwyczaj tam gdzie trzeba :D Na pierwszy rzut oka wymiana wydaje sie prosta ale pare k... poleciało :)

Amortyzatory
Powrót