• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

WYmiana silnika 2.5 v6

K

kris156

Guest
Witam! zna ktoś może mechanika/warsztat, który dobrze wymieni mi silnik 2.5 v6 z okolic Rybnika, Wodzisławia, Jastrzębia itp za rozsądną kwotę :) pozdrawiam

Jakbyś się przenosił bliżej południowo-wschodnich okolic Krakowa to ja jestem po dokładnie takiej operacji i jestem już od 25 tyś kilometrów zadowolony jak nikt. Oczywiście udostępnię kontakt do każdego, kto maczał w tej operacji choćby śrubokręt... ;)

Pozdrawiam, Michał.

Jak nie daleko Ci do Częstochowy to zapraszam do nas www.flar-ital.pl
Lubimy takie prace :)

Ostatnia edycja:
Mechanicy z Autoportu na Chromika otworzyli swój warsztat, zresztą niezbyt daleko :)
Co do ich kompetencji (szczególnie w stosunku do V6) nie mam najmniejszych wątpliwości. A że potrzebują dobrego PR'u (w końcu pracują na swoim) można liczyć na szczególne podejscie.

Jak będzie potrzebny namiar to służę pomocą.

Jak robiłem zawieszenie w Autoport to dowiedziałem się że mechanicy odeszli i będą zakładać swój własny warsztat ;)
Więc proszę o namiary :)

Tel. do p.Jacka 501721781
www.autoital.pl

ul.Hallera 20c

Jak kojarzysz okolicę ul. Hallera to wjazd jest po kostce brukowej w okolicach przejazdu kolejowego i Domu Kultury. Warsztat jest na samym końcu "parkingu" po lewej stronie.

A że potrzebują dobrego PR'u (w końcu pracują na swoim) można liczyć na szczególne podejscie.
skoro oni potrzebują czegoś od nas a my czasem od nich to warto się dogadać
skoro ich znasz to może im podpowiedz jakąś promo na hasło "alfaholicy" ? ...

Dobry pomysł, byłoby to z pożytkiem dla obu stron.
Dobrze, że powstała konkurencja dla Italauto :yes4:

skoro oni potrzebują czegoś od nas a my czasem od nich to warto się dogadać
skoro ich znasz to może im podpowiedz jakąś promo na hasło "alfaholicy" ? ...

Proponuje pojechać, zapoznać się z zakresem wykonywanych robót, przedstawiając się że info o warsztacie pochodzi z forum i wtedy dopiero rozmawiać o pieniądzach. Dam się ogolić tępym narzędziem jeśli będziecie niezadowoleni. Zresztą postaram się wspomnieć o inicjatywie zniżkowej dla klubowiczów.
Chłopaki nie mają sztywnych cen. Dla nich większą korzyścią jest na chwilę obecną to byś następnym razem przyjechał z innym znajomym z forum, niż żeby po pierwszym razie skasować marżę x2/x3.

Jeśli dobrze zrozumiałem, to ich filozofią nie będzie zarabianie na częściach, więc spokojnie będzie można kupić coś poprzez nich i zlecić montaż, korzystając ze zniżek warsztatowych. Ale też jak ktoś lubi tak ja, np. ja robić wszystko na "oryginałach", to nikt mu nie zabroni przyniesienia własnych części. Naturalnie, czasami widzę skrzywioną minę p.Jacka, gdy klient zleca mu do montażu części, które mają szansę już po wyjeździe nadawać się do wymiany.
Od siebie dodam tylko, że życzyłbym sobie by w tym warsztacie stały wyłącznie włoskie marki, żeby było włoskie espreso i 1000 innych pierdółek (np. auta zastępcze). To jednak zależy od nas - kilentów - głosujemy własnymi stopami. Za jakiś czas mam nadzieję, że będą naprawdę alternatywą dla mechaników z Rozdzieńskiego. Wtedy i tu i tam ceny spadną.
Zresztą prawdą jest, że wszyscy mechnicy naprawiający w Katowicach "włoszczyznę" bardzo dobrze się znają i zazwyczaj nie konkurują (czarny "PR"), bo roboty dla wszystkich starcza.
Aczkolwiek nie każdemu zleciłbym robotę z alfowymi v6, aluminiowymi TS'ami czy chociażby boxerami Subaru :)

Czesc! Wczoraj oddalem auto do serwisu AUTO-ITAL na ul. HALLERA. W sumie pojechalem w ciemno.. bo bardzo malo opinii bylo na temat tego warsztatu.. ale:

BARDZO POLECAM TEN SERWIS. Wymiana rozrzadu trwala około 5h. Dzisiaj odebrałem rano auto w 100% swietnie zrobione. Wszystko wyglada tak jak powinno. Co do ceny - na normalnym poziomie. Pracownicy w tej firmie sa baardzo fajni. Odpowiadali non stop na moje pytania podczas wymiany rozrzadu, przygladalem sie ich pracy, nie mieli nic przeciwko nawet jak robilem zdjecia. O dodatkowych kosztach na bieżąco zostalem informowany - dodatkowy koszt wymiany termostatu.
Pytali sie mnie nawet jaki preferuje plyn do chlodnicy, bo kazdy ma swoje upodobania.

Poruszylem równiez temat "znizek" dla alfaholików. Powiedzieli, ze sa otwarci na jakakolwiek wspolprace, aczkolwiek ktos "obyty" w temacie musi podjechac do nich i przedstawic jakas konkretna oferte dotyczacych znizek.

Amortyzatory
Powrót