Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Ja odkręciłem ten cienki przy zbiorniczku. Gruby jest połączony z pompą a cienki to powrót płynu z układu do zbiorniczka. Wężyk jest dość długi, można go wygiąć i przeciągnąć pod samochód za silnikiem. Ja tak właśnie zrobiłem.
Następnie kręciłem kołem pasowym pompy dolewając jednocześnie nowego płynu do zbiorniczka. Stary płyn zlewał się do butelki przyczepionej pod samochodem do cieńszego wężyka. Tylko pamiętaj o zaślepieniu tego cieńszego króćca przy zbiorniczku.
Robiłem to pierwszy raz, może jest jakiś inny lepszy sposób...
Jeśli tak to oświećcie mnie
Z przodu pod belką chłodnicy powinieneś mieć przewody wspomagania biegnące do chłodnicy płynu wspomagania. To najniżej położone miejsce układu i tam powinien być najlepszy dostęp.
Przelalem tak 1 baniak chyba był litr. Płyn po takiej plukance był czysty. Pol roku później sprzedalem auto. Nie miałem problemów ze wspomaganiem ale wymienilem profilaktycznie
Zarejestruj się i korzystaj z forum bez rozpraszających banerów reklamowych.
Jako zalogowany użytkownik zyskujesz wygodniejszy dostęp do treści, możliwość komentowania, korzystania z prywatnych wiadomości i pełne wsparcie społeczności.
Nie zajmuje to długo, a różnica w komforcie przeglądania naprawdę robi wrażenie! 💡🎉
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.