Arek0402
Nowy
- Auto
- Mustang 3.7 V6
Korkiem kontrolnym? Wtedy wlałeś za mało.
- - - Updated - - -
Jak to? To korek kontrolny jest poniżej stanu? To jak za jego pomocą sprawdzić poziom oleju?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Korkiem kontrolnym? Wtedy wlałeś za mało.
- - - Updated - - -
Co do manualnych przekładni:Ach ta włoska technologia... W 159 były tylko dwa rodzaje skrzyń? M32 i M20? W 1.9 JTS jest M32?
Panowie mam pytanie o jakich parametrach zakupić olej do skrzyni biegów 75w80 <=> 75w85 <=> 75w90 ?
Po zakupie samochodu 6lat temu wymieniłem olej na polecany marki Fusch, dwa lata temu przy wymianie sprzęgła został mi wlany Mannol i teraz chciałbym wymienić tylko się juz gubię w parametrach, inne parametry proponuje GM inne są na forum fiata a jeszcze inne skrzynie.com.
Najbezpieczniej, tak jak zaleca producent, olej spełniający FIAT 9.55550-MZ1.
Zalecana przez AR TUTELA CAR MATRYX, to jedna z tańszych opcji.
Wcześniej miałeś Fuchsa 75W80? Na tym 75W90 jest różnica?Ojj akurat producenta tych skrzyń bym w ogóle nie słuchałZ założenia są wadliwe i wymagają większej ilości oleju niż sam pisze. Ja kupiłem Fuchs Sintopoid 75W90 GL-5 i jestem bardzo zadowolony z rezultatu.
Ja wlałem też 75W140 od Millersa. I przez dłuższy czas skutków ubocznych brak, później już nie monitorowałem czy coś się działo.Wcześniej miałeś Fuchsa 75W80? Na tym 75W90 jest różnica?
Gdzieś na YT przy filmiku z wymiany sprzęgła gość zalewał Motula 75W140 i wspominał, że jego znajomy ma na takim zrobione ponad 200 tysięcy kilometrów.
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka