• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[145] Wymiana lamp.

Przecież to będzie żenująco wyglądało w 145... Sensu w tym żadnego a i działać nie będzie, jak trzeba. Lampy w 145/6 świecą o niebo lepiej niż te podróbki do 156 a poza tym rozebrać lampy od 145/6 to pestka. Można pomalować środek i też będą czarne.

się właśnie męcze z tym u siebie :) trudne nie jest, trzeba precyzji, spokoju, wolnego czasu i cierpliwosci :) to wlasnie z tego watku o malowaniu rozbieralem lampe

Wiec właśnie, po pierwsze nie mam czasu wolnego a po drugie nie mam nawet gdzie to zrobić ponieważ mieszkam w bloku ;/

ps. co to za wytłumaczenie mieszkam w bloku :) ostatnio nawet wymieniałem pompę wody koledze w polo sworznie drążki itp,,, i nie ma problemu :) trochę chęci 3 piwka oczywiście po skończonej pracy,,,

No niby tak. ale nie ukradną nic ? Wiesz kolo mnie jest sklep z całodobowy wiec pewno menelstwa sie schodzi i tylko czekaja zeby cos zapierniczyc.

podchodzi menel,patrzy i mówi sam do siebie : "hmm, ten zbiorniczek od spryskiwaczy jest napewno wart fortunę! jak go zajumam z zawartością to pewnie podwójnie dostanę. a jak mi się poszczęści to i zbiornik wyrównawczy płynu chłodniczego wezmę i obłowię się jak cholera" po czym szklaną butelką podniesie Ci maskę i ukradnie cenne plastikowe naczynka :) :D

żartuje, moja teraz z odkręconą lampą stoi, bardziej bym się bał, że mi woda tam wleci bo teraz we Wrocku pada ;x

Hehe.. Mógłbyś mi wysłać na pw temat z ktorego Ty odnawiasz te swoje lampy?

Witam. Światło mijania nie świeci mi od strony kierowcy. Wymieniłem żarówkę i nadal nie świeci. Zmieniłem bezpiecznik i też nic to nie dało. Muszę sprawdzić czy napięcie dochodzi do kostki która wchodzi do lampy. Czy kostkę normalnie się wyszarpuje czy są jakieś magiczne zatrzaski. Jak odpiąć kostkę? Próbowałem delikatnie praw-lewo góra-dół i ani drgnie.

Powinien wystarczyć śrubokręt, plus zwinne palce, jak mieszałeś już w rabarbarze to pewnie masz wyćwiczone. Nie powinno być problemu. Ja robiłem to ze zdjętymi lampami, ale bez tego też da radę zrobić.

ano są tam takie zawleczki od góry ściągane, najlepiej do nich się dostać jak odkręcisz całą lampę i wtedy można kombinować :)

odkręcasz śrubki od grila, odkręcasz maskownice lampy(taki czarni plastik nad nią), lampa trzyma się na 3 śrubach wpuszczonych w nadwozie więc spryskaj je wd-40 by nie urwać gwintu i delikatnie odkręc (nasadkowy 10), samą lampę odepnij od 2 przewodów, które dodatkowo są dociśnięte drucikami by lepiej stykały. wyciągasz lampę i dalej ona na sobie ma takie zatrzaski, podważasz i potem albo piekarnik albo suszarka albo delikatnie samemu podważasz klosz od reszty i już. :)

Też przymierzam sie do pomalowania moich lamp :>
tylko boje sie że cos nie wypali i bd musiał kupić nowe :<

Amortyzatory
Powrót