• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Wymiana gumowych gałek ICS

podoba mi się ta opcja :) powiedz tylko jak to zrobiłeś?
..oj te klejące gałki ;)

Ściągasz przy pomocy srubokręta płaskiego gume(tylko ostrożnie żeby nie porysować plastików) a później zmywacz do paznokci mała szmatka i czysczenie, efekt murowany.

mam pytanie odnośnie ICSa jak kupiłem auto z niedziałającym juz przyciskiem 2 do zmiany zaprogramowanych stacji (te po lewej stronie) ale wczoraj przestał mi działać równieź przycisk 3 co moze być przyczyną i jak to ewentualnie naprawić ??

Przyłączam się do pytania. Też mi padł przycisk 2. tzn wciskam go ale zero reakcji na ICSie.

Co znaczy padł przycisk? Wydaje mi się że są dwie opcje. Rozsypał Ci się przycisk (lata luźno) albo uszkodzony jest mikrostyk na płycie. To pierwsze prawie zawsze jest do naprawienia gratis przy pewnych zdolnościach manualnych a to drugie to jedynie możesz przeszczepić/przelutować mikrostyk ze sprawnego ICSa.

Co znaczy padł przycisk? Wydaje mi się że są dwie opcje. Rozsypał Ci się przycisk (lata luźno) albo uszkodzony jest mikrostyk na płycie. To pierwsze prawie zawsze jest do naprawienia gratis przy pewnych zdolnościach manualnych a to drugie to jedynie możesz przeszczepić/przelutować mikrostyk ze sprawnego ICSa.

Przycisk nie lata luźno, jest tak jak powinien być, tylko ICS nie reaguje na jego wciśnięcie.
Czyli jednak te mikrostyki,ale dla mnie to trochę czarna magia i nie będę się w to bawił, więc trzeba będzie się przyzwyczaić do nie działającej 2;)
Miałem nadzieje, że to coś prostszego w naprawie:P
Dzięki za odp.

Zawsze możesz rozkręcić, obejrzeć, przeczyścić i może pomóc.

Ja kiedys koledze Techno z tego forum obszyłem te pokrętła skórą... Efekt był bdb i to dość długi czas. Mogę powtórzyć ten zabieg za np 20 zł od kompletu.

Kurtka chciałbym wreszcie zobaczyć te efekty. Obszycie skórą brzmi zacnie ale jak to wygląda Belfer? Wiem że nie masz zdjęć ale chociaż opisz. Gdzie były szwy? Jeden wzdłuż i "kółeczko" od czoła? Jak takie maciopstwo? :)

Witam! Wróciłem właśnie z pracy :D Oto obiecane zdjęcia...

Załączniki

• 2012-12-18 14.58.56.jpg
    2012-12-18 14.58.56.jpg
    61.2 KB · Wyświetleń: 123
  • 2012-12-18 14.59.03.jpg
    2012-12-18 14.59.03.jpg
    56.8 KB · Wyświetleń: 123
  • 2012-12-18 14.59.13.jpg
    2012-12-18 14.59.13.jpg
    74.4 KB · Wyświetleń: 117
Kurtka chciałbym wreszcie zobaczyć te efekty. Obszycie skórą brzmi zacnie ale jak to wygląda Belfer? Wiem że nie masz zdjęć ale chociaż opisz. Gdzie były szwy? Jeden wzdłuż i "kółeczko" od czoła? Jak takie maciopstwo? :)

Szycie jest tylko wzdłuż krawędzi cienką nitką poliestrową a na bokach jest klejona skóra więc brak rowka lub szwu. Jak ktoś chce to może podesłać do mnie i wtedy inni zobaczą. Można kombinować bez szwu ale to muszę już mieć gałeczki w ręce. Kiedyś obszyłem skórą galanteryjną czerwony kluczyk do 156 więc drobne rzeczy mi nie straszne.

A nie lepiej Panowie dobrac srednicą jakąś uniwersalną gałkę? ;> u mnie zdzierała sie guma to wymontowalem galki z miksera audio i jedna wymagala rozwiercenia otworu ;) Wyglada o niebo lepiej niz te oryginalne ze zdartą gumą i idealnie pasują w otwór w ICS ;]

Amortyzatory
Powrót